vineri, 30 noiembrie 2012

Ziua Românilor de Pretutindeni

Mesajul Guvernului României cu ocazia Zilei Românilor de Pretutindeni: “Arborând Tricolorul, ne afirmăm mândria de a fi români!”
WWW.EUROVALCEA.RO
ziua romanilor   Astăzi, 30 noiembrie, sărbătorim Ziua Românilor de Pretutindeni. Este o zi specială, deoarece semnificaţie ei spirituală, de reafirmare a rădăcinilor și tradițiilor creştine ale poporului român, se îmbină şi se completează cu dimensiunea identitară a naţiunii române. Cu această ocazie, Guvernul României doreşte să transmită un mesaj de unitate, de solidaritate şi de încredere tuturor românilor din ţară şi de peste hotare şi să îi asigure că va fi întotdeauna preocupat de afirmarea valorilor
identitare şi culturale româneşti.

   Guvernul României îşi reafirmă sprijinul pentru comunităţile de români din afara ţării şi îi asigură pe toţi cetăţenii că va întreprinde întotdeauna toate demersurile instituţionale, politice şi diplomatice pentru a le apăra drepturile, oriunde s-ar afla. Ziua Românilor de Pretutindeni este un moment de sărbătoare, de mândrie naţională şi de afirmare a românismului oriunde în lume.

   Dincolo de evenimentele cultural-artistice pe care Guvernul României, prin intermediul Departamentului pentru Românii de Pretutindeni, le organizează cu această ocazie, cetăţenii români au ocazia de a marca această zi, precum şi Ziua Naţională a României, prin afişarea şi/sau arborarea Tricolorului.

RESTRICŢII TEMPORARE DE CIRCULAŢIE RUTIERĂ ÎN CRAIOVA

Se închide circulaţia rutieră pe strada Împăratul Traian, în Craiova
WWW.VOCEA-OLTENIEI.RO
restrictii temporare   Sâmbătă, 1 decembrie 2012, între orele 07.00 – 21.00, se va închide circulaţia rutieră pe strada Împăratul Traian, sectorul de drum cuprins între intersecţia cu strada Spaniei şi strada 22 decembrie 1989 şi intersecţia cu strada Henri Coandă. Restricţiile se impun ca urmare a faptului că în data de 01.12.2012, în zona pieţei din Valea Roşie se va desfăşura un spectacol de muzică populară.
   Conducătorii auto sunt rugaţi să se conformeze semnalizărilor ce vor fi instituite şi să evite zona restricţionată!

Federaţia Operatorilor Români de Transport are o nouă conducere

Adunarea Generală a Federaţiei Operatorilor Romani de Transport ce s-a desfăşurat în perioada 23-25 noiembrie 2012, a validat nouă formă de conducere a federaţiei ce se doreşte a fi mai eficientă şi în concordanţă cu perspectivele de transfer administrativ în zona euroregiunilor.
WWW.EUROVALCEA.RO
fortNoul consiliu director al FORT este format din Preşedinte – Crac Doru Marian, şi 10 Vicepreşedinţi, 4  responsabili pentru secţiunile:
- Transport marfa intern şi internaţional şi activităţi conexe – Oprea Constantin
- Transport de pasageri intern şi internaţional şi activităţi desfăşurate de autogări – Amarinei Sorin
- Formare profesională în domeniul transporturilor rutiere – Sandor Gabor
- Transport în regim de taxi şi închiriere – Ghisa Mihai
precum şi 6 vicepreşedinţi ce coordonează activitatea euroregiunilor
- Euroregiunea I – Toma Vasile
- Euroregiunea II – Costin Lucian
- Euroregiunea III, VIII – Lăzărescu Cristian
- Euroregiunea IV, V -  Ionescu Cristian
- Euroregiunea VI – Jisa Liviu
- Euroregiunea VII – Orban Laszlo

Aurel Vlădoiu şi Dan Niţu susţin proiectele primarului Mihai Ionescu, de la Cernişoara - judeţul VÂLCEA

Mihai Ionescu, primarul de la Cernişoara, i-a invitat pe locuitorii comunei sale la o întâlnire cu social-democratul Aurel Vlădoiu şi liberalul Remus Daniel Niţu, candidaţii USL pentru Camera Deputaţilor şi Senat în zona Horezu.
WWW.EUROVALCEA.RO
aurel vladoiu   Cu această ocazie, primarul Mihai Ionescu a ţinut un discurs scurt şi aplicat. În primele zece minute, cu argumente concrete, i-a convins pe cei aproximativ 500 de oameni prezenţi să nu voteze candidaţii ARD sau PP-DD la alegerile din 9 decembrie. Apoi, le-a explicat de ce este foarte important să se prezinte la urne şi să susţină Uniunea Social Liberală. La final, a vorbit despre Aurel Vlădoiu şi Dan Niţu, enumerând, în cazul fiecăruia, calităţile care îi recomandă pentru a reprezenta în Parlament comunitatea de la Cernişoara.

   În expunerea sa, viitorul senator Dan Niţu a insistat asupra măsurilor de sprijinire a agriculturii, care, în opinia sa, poate scoate România din criză. Aurel Vlădoiu a făcut referire la obiectivele de interes local pe care întregul USL şi le-a asumat. „Obiectivele primarului Mihai Ionescu sunt deopotrivă şi ale preşedintelui CJV Ion Cîlea şi ale noastre - candidaţii USL pentru Camera Deputaţilor şi Senat. Concret, ne propunem să-l sprijinim pe primarul Mihai Ionescu să finalizeze lucrările la reţeaua de alimentare cu apă în satele Obârşia, Mădulari şi Cernişoara. De asemenea, vom face toate eforturile pentru a găsi resursele necesare continuării lucrărilor la sistemul de canalizare. De altfel, acesta este un obiectiv prioritar al Guvernului Ponta, interesat să dezvolte satul românesc. Dorim, totodată, să asfaltăm 7 kilometri de drumuri comunale şi săteşti şi să amenajăm un centru de colectare a fructelor. Am şi găsit o soluţie în acest sens, împreună cu Robert Dican. Mai avem o idee, pe care am discutat-o deja şi cu doamna Cârciumaru. Vrem să preluăm acea clădire de lângă primărie, care a aparţinut Cooperaţiei şi să înfiinţăm un complex de prestări servicii. Acolo, se poate face o croitorie, un atelier meşteşugăresc. Se pot desfăşura multe alte activităţi, sigur, şi în funcţie de meseriile stăpânite de localnici”, a spus deputatul PSD Aurel Vlădoiu.

AUTOVEHICULE RECUPERATE - TBI LEASING

Noutăţi
WWW.EUROVALCEA.RO
autovehicule recuperate• HONDA ACCORD 2.2 TDI - AN 2007, KM  91.300  - 8.800EU + TVA
• MITSUBISHI FUSSO CAMION - AN 2007, KM 68.000 - 13.500EU+TVA
• REMORCA CEREALE BASCULANTA PANAV - capacitate 24t - AN 2008 - 15.000EU   + TVA
• BMW X3 3.0 TDI automat - AN 2006, km  118.000 - 10.500eu +TVA (doar cash)
• PEUGEOT BOXER  - AN 2010, KM 60.000 - 13.000EU+ TVA 
• MITSUBISHI ASX  TDI - tractiune fata - AN 2011, KM 31.000 - 13.000EU + TVA
• DACIA LOGAN MCV1.5 DCI - AN 2010,  KM 69.000   - 6500eu + TVA 
• TOYOTA COROLLA 1.4 TDI - AN 2008, KM 48.500km  - 7000eu + TVA (revizii la zi) 
• MAN TGA 18.440 , AN 2008, KM -387981 - 26.200 eu + TVA 
• SNOWMOBILE POLARIS - AN 2010 - 8.500EU + TVA

========PREŢURI NEGOCIABILE===========

•TBI LEASING ofera LEASING OPERATIONAL pentru PERSOANE FIZICE si JURIDICE.
•TBI LEASINF finanteaza orice autoturism SecondHand mai nou de 2008, de la orice furnizor inclusiv extern.
Achiziţie CASH sau LEASING.

joi, 29 noiembrie 2012

Comunicat de presa cu privire la SC POPULAR PRESS SRL si MIOARA VIORICA STAN

• SC POPULAR PRESS SRL nu reprezintă interesele publicaţiilor EUROVALCEA sau VOCEA OLTENIEI.
• Niciuna din firmele administrate de MIOARA VIORICA STAN nu reprezintă interesele publicaţiilor EUROVALCEA sau VOCEA OLTENIEI

mioara viorica stan   Administratorul firmei POPULAR PRESS, Mioara Viorica Stan, nu este împuternicită să reprezinte interesele acestor publicaţii. Recomandăm colaboratorilor noştrii din teritoriu să înceteze orice legătură cu SC POPULAR PRESS SRL.
   Toate contractele semnate de SC POPULAR PRESS SRL, având ca scop mediatizarea unor informaţii prin intermediul  publicaţiilor EUROVALCEA şi VOCEA OLTENIEI sunt lovite de nulitate, ca urmare a faptului că nu există niciun acord sau contract semnat între POPULAR PRESS şi aceste publicaţii.
   Administratorul firmei POPULAR PRESS, Mioara Viorica Stan, a comis un grav abuz.
Pentru informaţii suplimentare sau sesizări cu privire la acest incident:
 tel. 0748458022, sau e-mail: eurovalcea@yahoo.com        
       Szőcs Francisc, jurnalist independent,
                         Redactor şef, EDITOR MANAGER al publicaţiilor EUROVALCEA şi VOCEA OLTENIEI

22 locuinte ANL pe faleza raului Olt, in Ramnicu Valcea

22 de locuinţe pentru tineri în blocul ANL8 de pe faleza râului Olt, pentru 760 de solicitări
WWW.EUROVALCEA.RO

anl   La sfârşitul campaniei de actualizare a dosarelor depuse până la finele anului trecut în vederea repartizării celor 22 de locuinţe pentru tineri în blocul ANL8 de pe faleza râului Olt, din cele aproximativ 760 de solicitări, în 222 de situaţii nu s-au completat documentaţiile depuse, deşi există confirmarea primirii prin poştă a anunţurilor transmise de serviciul Fond Locativ din cadrul Primăriei municipiului.

   Totodată, titularii a 31 de dosare nu au putut fi contactaţi în nici un fel – nici prin serviciile poştale, la adresa indicată, nici telefonic – fapt care duce automat la descalificarea lor.

Sens unic pe strada Constantin Brancusi, in CRAIOVA

Începând de mâine, 30 noiembrie 2012, se va institui sens unic de circulaţie rutieră pe strada Constantin Brâncuşi
WWW.VOCEA-OLTENIEI.RO
sens unic pe strada constantin brancusi   Începând cu data de 30 noiembrie 2012 se va institui sens unic de circulaţie rutieră pe strada Constantin Brâncuşi, sectorul de drum cuprins între bulevardul Nicolae Titulescu şi strada Principatele Unite, circulaţia rutieră urmând a se desfăşura dinspre bulevardul Nicolae Titulescu către strada Principatele Unite.
   Hotărârea a fost luată în cadrul Comisiei de sistematizare a circulaţiei rutiere şi pietonale a municipiului Craiova. Conducătorii auto sunt rugaţi să se conformeze semnalizărilor ce vor fi instituite.

Raspunsul Romaniei la epidemia HIV în 2012

Măsurile de prevenire HIV din ce în ce mai necesare
WWW.EUROVALCEA.RO
raspunsul romaniei la epidemia hiv in 2012   La nivel global, anul 2012 reprezintă un an de cotitură în ceea ce privește  situația HIV/SIDA. Biroul Națiunilor Unite pentru HIV/SIDA (UNAIDS) a raportat o scădere cu 50% a cazurilor de infecție cu HIV în 25 de țări. De asemenea, numărul persoanelor care au acces la tratament antiretroviral a crescut cu 63% în ultimele 24 de luni, iar numărul deceselor cauzate de HIV a scăzut cu mai mult de 25% în perioada 2005 – 2011.
   Zona în care se înregistrează cele mai mari progrese este reducerea numărului de infecții noi la copii. La nivel global, numărul cazurilor de infecție cu HIV în rândul nou-născuților s-a redus la jumătate în ultimii 2 ani. În Europa de Est și Asia Centrală, situația este diferită, numărul infecțiilor cu HIV fiind în continuă creștere. În perioada 2001 – 2011, numărul persoanelor care trăiesc cu HIV a crescut de la 970.000 la 1,4 milioane. În aceeași perioadă, prevalența HIV a crescut în rândul tinerilor cu vârste cuprinse între 15-24 ani, de la 0,2% la 0,5% la fetele tinere și de la 0,3% la 0,7% la bărbații tineri.

Transport gratuit pentru persoanele cu handicap, in Ramnicu Valcea

La nivelul municipiului Râmnicu Vâlcea, protecţia socială şi sprijinul acordat persoanelor cu handicap se manifestă pe mai multe planuri de acţiune. Persoanele cu handicap de gradul I sau II, atât adulţii, cât şi copii, precum şi însoţitorii acestora, beneficiază de transport gratuit pe mijloacele de transport în comun ale SC ETA SA (peste 850 de persoane).

transport gratuit pentru persoanelor cu handicap   Prin intermediul Direcţiei de Protecţie Socială se întocmesc documentaţiile necesare în vederea emiterii cardurilor de parcare perntru persoanele cu handicap şi obţinerii gratuite a rovignetei pentru cei care au în îngrijire persoane cu handicap. De asemenea, prin grija Direcţiei pentru Administrarea Domeniului Publice, în toate parcările publice au fost amenajate şi marcate locuri speciale destinate persoanelor cu handicap. La acest moment, în evidenţele administraţiei locale municipale figurează în plată 145 de asistenţi personali ai persoanelor cu handicap grav, suplimentar plătindu-se alte aproximativ 750 de indemnizaţii pentru îngrijirea acestora.

   Trebuie subliniat faptul că toate aceste drepturi stipulate prin legi speciale au fost plătite întotdeauna la zi, fără nici o întârziere. Administraţia locală municipală a concesionat Asociaţiei Copiilor cu Handicap Fizic din România – filiala Vâlcea un spaţiu la Centrul ”Cozia” din Ostroveni pentru desfăşurarea de activităţi specifice, iar un alt spaţiu a fost amenajat într-o centrală termică şi dat spre administrare filialei locale a Societăţii Naţionale a Persoanelor cu Handicap, acoperindu-se şi unele cheltuieli curente de întreţinere.

Obligatii declarative cu termene in luna decembrie 2012

Direcţia Generală a Finanţelor Publice informează contribuabilii că, în luna decembrie 2012, trebuie să depună la Fisc, după caz, documentele precizate mai jos.

obligatii declarative cu termene in luna decembrie 2012Până la 7 decembrie 2012 inclusiv:
- Declaraţia de menţiuni privind schimbarea perioadei fiscale pentru persoanele impozabile înregistrate în scopuri de TVA, care utilizează trimestrul calendaristic ca perioadă fiscală şi care efectuează o achiziţie intracomunitară taxabilă în România, formular 092. Se depune de către persoanele juridice şi persoanele fizice care desfăşoară activităţi economice în mod independent sau exercită profesii libere care au efectuat achiziţii intracomunitare de bunuri în luna noiembrie 2012 şi sunt obligate să-şi modifice perioada fiscală devenind plătitori de TVA lunar. Reglementare: OPANAF nr. 1.165/2009.

Până la 10 decembrie 2012 inclusiv:
- Declaraţia de înregistrare fiscală/de menţiuni pentru persoane juridice, asocieri şi alte entităţi fără personalitate juridică, formular 010. Se depune de către persoanele juridice, care au obligaţia să se înregistreze ca plătitori de TVA în urma depăşirii plafonului legal de scutire. Reglementare: art. 152, alin. (6) din Legea nr. 571/2003 privind Codul Fiscal, cu modificările şi completările ulterioare; OMEF nr. 2.296/2007;

IDEAL GARDENS, expozitie dedicata sectorului verde

În perioada 14 – 17 martie 2013, se va desfăşura prima ediţie a IDEAL GARDENS, expoziţie de plante şi flori, peisagistica şi amenajări exterioare, piscine, mobilier şi unelte de grădină. Evenimentul este organizat de CONCEPT EXPO & EVENTS şi va fi găzduit de Centrul Expoziţional ROMAERO BĂNEASA din Bucureşti.

ideal gardens expozitie dedicata sectorului verde 14 17 martie 2013   La IDEAL GARDENS îşi vor promova produsele următoarele categorii de expozanţi: producători, importatori, distribuitori şi comercianţi de plante şi flori; seminţe, bulbi şi răsaduri; gazon; mobilier pentru grădină; corpuri de iluminat, amenajări şi decoraţiuni exterioare; unelte şi echipamente pentru grădinărit;  piscine, saune, SPA-uri şi jacuzzi de exterior; sisteme de irigare; sere; sisteme de climatizare pentru exterior; pavaje, porţi şi garduri; construcţii pentru grădină, echipamente pentru locuri de joacă, precum şi prestatori de servicii din domeniul amenajărilor exterioare, horticulturii şi peisagisticii.

   Expoziţia acoperă o gamă largă şi diversificata de produse, servicii şi tehnologii, adresându-se astfel unor categorii multiple şi diferenţiate de vizitatorii: reprezentanţi ai departamentelor de profil din cadrul municipalităţilor centrale şi locale, precum şi ai altor instituţii ale statului; proprietari de florarii; firme de peisagistica şi ambientare exterioară; crescători profesionişti de plante şi flori; firme şi instituţii de horticultură; proprietari de terase, restaurante, pensiuni; firme de construcţii; asociaţii şi organizaţii de profil; proprietari magazine on-line de profil; reprezentanţi ai departamentelor de achiziţii din cadrul hypermarketurilor; companii organizatoare de evenimente şi, nu în ultimul rând, public larg.

joi, 22 noiembrie 2012

Niciun copil sub trei ani in institutii

Guvernele din Europa de Est şi Asia Centrală îşi unesc forţele pentru a promova intensificarea eforturilor de susţinere a familiilor vulnerabile şi de renunţare la plasarea în instituţii a copiilor sub trei ani.
WWW.EUROVALCEA.RO
niciun copil sub trei ani in institutii   Cel puţin 1,3 milioane de copii din regiune sunt separaţi de familiile lor, adesea din cauza sărăciei sau a incapacităţii familiei de a face faţă unor situaţii de stres, arată studiul Copiii sub trei ani aflaţi în instituţii de ocrotire în Europa de Est şi Asia Centrală: o analiză a situaţiei regionale din perspectiva drepturilor lansat astăzi în Bulgaria, în cadrul unei conferinţe ministeriale regionale. Din cele 1,3 milioane, un număr estimat de 31.000 de copii plasaţi în instituţii au sub trei ani. Lăsaţi într-o astfel de formă de protecţie la o vârstă atât de fragedă, aceştia riscă grave întârzieri în dezvoltarea lor.

   Conferinţa de două zile, la care participă delegaţii din 20 de ţări, este găzduită de Guvernul Bulgariei, sub patronajul Preşedintelui Rosen Plevneliev şi în colaborare cu UNICEF. Scopul acesteia este realizarea unui schimb de experienţă şi promovarea învăţării reciproce care să permită guvernelor să elaboreze şi să implementeze politici ce oferă un sprijin mai consistent familiilor. Statele pot lucra împreună pentru a preveni plasamentul copiilor, mai ales al celor mai mici, în instituţii.

Dezbatere in Ramnicu Valcea pe tema cadrului financiar multianual al Uniunii Europene

Biroul de Informare al Parlamentului European în România organizează, împreună cu Centrul Europe Direct Vâlcea, vineri, 23 noiembrie 2012, la Râmnicu Vâlcea, între orele 10.30 și 14.00, la Biblioteca Judeţeană „Antim Ivireanul” (Strada Carol I, nr. 26, Râmnicu Vâlcea), evenimentul FORUM CETĂȚENESC – „Cadrul Financiar Multianual 2014-2020: Un buget pentru o Uniune Europeană puternică”.
WWW.EUROVALCEA.RO
europe direct valcea   Evenimentul va consta în dezbateri cu cetățenii pe tema alocărilor bugetare pentru politicile europene în cadrul următorulului buget al Uniunii Europene în următorii șapte ani, la care vor lua cuvântul Marian Jean Marinescu, membru al Parlamentului European, Aurelian Dochia, analist economic, Dan Suciu, realizator Money.ro TV. Domnul Marian Jean Marinescu va prezenta poziția Parlamentului European în aceasta privință precum și prioritățile României în legatură cu viitorul cadru financiar multianual.

   Conf. Univ. Dr. Pănoiu Laura, prodecan al Facultății de Management și Marketing în Afaceri Economice și coordonator Erasmus în cadrul Universității Constantin Brâncoveanu, va vorbi despre programul Erasmus și despre bugetul alocat acestuia pentru următorii șapte ani. Dezbaterea va fi moderată de Daniel Apostol, director executiv la Money.ro TV.

Tu decizi! Voteaza legal!

„Tu decizi! Votează legal!” - este mesajul pe care poliţiştii, pompierii şi jandarmii vâlceni l-au transmis cetăţenilor, în cadrul unei acţiuni de prevenire
WWW.EUROVALCEA.RO
tu decizi   În cursul zilelor de 21 şi 22  noiembrie 2012,  reprezentanţii structurilor teritoriale ale M.A.I. au desfăşurat activităţi de informare şi conştientizare a cetăţenilor în municipiile Râmnicu Vâlcea şi Drăgăşani, în staţiunile din judeţ, respectiv Băile Olăneşti şi Călimăneşti, precum şi în toate localităţile rurale arondate acestora.

   În cadrul acestor activităţi au fost distribuite  peste 1400 de materiale cu caracter preventiv, iar aproximativ 50 de afişe cu mesajul “Tu decizi! Votează legal!” au fost postate în locuri cu vizibilitate mare şi aflux mare de populaţie. Acţiunea lucrătorilor M.A.I. a trezit interesul cetăţenilor, aceştia solicitând de cele mai multe ori date suplimentare referitoare la campania de informare. Acestora le-au fost explicate importanţa respectării prevederilor legislative şi riscul la care se expun în cazul încălcării acestora.

Reamintim că următoarele fapte constituie contravenţii:

•  Semnarea listei de susţinători cu încălcarea dispoziţiilor legii, constituie contravenţie. Amendă de la 1.500 lei până la 4.500 lei
•  Distrugerea, deteriorarea, murdărirea, acoperirea prin scriere sau în orice mod a listelor electorale, a platformelor program afişate sau a oricăror alte afişe ori anunţuri de propagandă electorală tipărite. Amendă de la 1.000 lei până la 2.500 lei
•  Refuzul de a se primi şi înregistra o sesizare scrisă înaintată în conformitate cu prevederile legale. Amendă de la 1.000 lei până la 2.500 lei
•  Refuzul nejustificat de a înmâna buletinul de vot şi ştampila de votare alegătorului care a semnat în lista electorală, înmânarea buletinului de vot unui alegător care nu prezintă actul de identitate ori care refuză să semneze pentru primirea acestora în lista electorală în care este înscris. Amendă de la 4.500 lei până la 10.000 lei
• Continuarea propagandei electorale după încheierea acesteia, precum şi sfătuirea, în ziua votării, a alegătorilor la sediul secţiilor de votare să voteze sau să nu voteze un anumit partid politic, alianţă politică, alianţă electorală, organizaţie a cetăţenilor aparţinând unei minorităţi naţionale sau un candidat independent. Amendă de la 1.000 lei până la 2.500 lei.

miercuri, 21 noiembrie 2012

Examen de Rezidenţiat la Universitatea de Medicină şi Farmacie “Carol Davila” din Bucureşti

Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti va organiza examenul de rezidențiat în data de 25 noiembrie 2012.
WWW.EUROVALCEA.RO
universitatea de medicina si farmacie carol davila din bucuresti   Conform metodologiei examenului de rezidențiat, concursul se va desfǎșura ȋn București pentru posturile publicate în județele: Argeș, Brăila, București, Buzău, Călărași, Constanța, Dâmbovița, Giurgiu, Ialomița, Ilfov, Prahova, Teleorman, Tulcea și pentru locurile publicate în centrele universitare București și Constanța.

   Noutatea pe care o aduce sesiunea din noiembrie 2012 este aceea că se va organiza rezidențiat pe post și pentru spitalele clinice, nu doar pentru spitalele mici: “Hotărârea Ministerului Sănătăţii de a organiza rezidenţiat pe post şi în clinicile mari, este benefică. Ministerul Sănătăţii atrage, astfel, absolvenţii sau tinerii rezidenţi în centre universitare de renume, unde, în principiu, se aşteaptă a se găsi competenţă, dotare tehnică şi performanţă la nivelul actului medical, în aşa fel încât  rezidenţii să nu mai fie tentaţi să plece din ţară. Concursul pe post şi pe loc, organizat în centre universitare, are menirea de a mări numărul absolvenţilor de facultate, a celor care intră în rezidenţiat pentru a practica medicina în România”, a subliniat Acad. Dr. Ioanel Sinescu, Rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti.

Botoşaniul a semnat pentru Unire

Candidaţii partidelor politice angajate în cursa electorală în judeţul Botoşani au semnat Pactul pentru Basarabia.

botosaniul a semnat pentru unire   Unirea dintre România şi Republica Moldova nu are culoare politică, este ceea ce au demonstrat candidaţii din Botoşani aflaţi pe listele elaborate de formaţiunile politice pentru alegerile parlamentare din România, asumându-şi prevederile documentului programatic înaintat de peste 30 de organizaţii  nonguvernamentale din România, Republica Moldova şi diaspora, cuprinse în Platforma Civică Acţiunea 2012.

   Discursuri în plenul Parlamentului care amintesc de necesitatea refacerii unității naționale a neamului românesc prin reunirea cu Republica Moldova, garantarea securității Republicii Moldova de către statul român si partenerii săi internaționali, în cazul unei agresiuni externe, sprijinirea companiilor din România și din Republica Moldova în vederea extinderii activității pe întreg spațiul celor două state românești, finanțarea de către Guvernul României, în parteneriat cu Ministerul Culturii de la Chișinău, a traducerii integrale în limba română a materialelor video, conform legislației Republicii Moldova sunt câteva dintre solicitările societăţii civile, pe care Tamara-Dorina Ciofu şi Viorel Grigoraş, candidaţi pe listele Uniunii Social Liberale, Cristian Roman, Gabriel Alecsandru şi Augustin Daniel Humelnicu din partea Alianţei România Dreaptă, Liliana Mincă, Marius Cristescu, Gheorghe Ciubotaru şi Dumitru Codreanu, candidaţi ai Partidului Poporului - Dan Diaconescu, Bogdan Constantin Ciobanu, Vladimir Oseţchi, Petru Grigoraş, Maria Bole, Ioan Frunzete, Florin Huţul şi Sergiu Stolniceanu din partea Partidului România Mare şi-au propus să le îndeplinească.

Atentie la noul sistem sistem TVA la incasare

Finanţele Publice organizează sesiuni de informare pentru aplicarea noului sistem TVA la încasare
WWW.EUROVALCEA.RO
tva   În vederea asigurării unui cadru fiscal propice redresării întreprinderilor mici şi mijlocii aflate în situaţii dificile datorate crizei actuale şi lipsei de lichidităţi, pentru creşterea vitezei de circulaţie a banilor în economie şi colectarea mai eficientă a taxei pe valoarea adăugată (TVA), prin Ordonanţa Guvernului nr. 15/2012 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 571/2003 privind Codul Fiscal, au fost introduse prevederi privind implementarea unui sistem de plată a TVA, la încasarea facturilor, începând cu 1 ianuarie 2013.

   În cadrul activităţii de acordare gratuită a asistenţei contribuabililor,
Direcţia Generală a Finanţelor Publice Vâlcea organizează sesiuni publice de informare pe tema aplicării TVA la încasare.

Locul deseurilor nu e acasa. Trimite-le la plimbare!

Reciclează electrocasnicele vechi împreună cu Asociaţia RoRec!
WWW.EUROVALCEA.RO
locul deseurilor nu e acasa   Râmnicu Vâlcea, 22 noiembrie - Campania “Locul deșeurilor nu e acasă. Trimite-le la plimbare!”, realizată de Asociația Română pentru Reciclare RoRec şi autorităţile locale, ajunge din nou în Râmnicu Vâlcea, în perioada 23-24 noiembrie 2012. Vineri şi sâmbătă, între orele 09.00-16.00, locuitorii din Râmnicu Vâlcea sunt invitaţi să se debaraseze de obiectele electronice şi electrocasnice care nu le mai sunt de folos la punctele de colectare ce vor fi amenajate în următoarele locaţii:
1. Şcoala Gimnazială nr. 8 Colonie Nuci
2. Şcoala Gimnazială nr. 10    
3. Şcoala Gimnazială Goranu
4. Colegiul Economic
5. Colegiul Forestier
6. Colegiul Naţional ”Mircea cel Bătrân”

Aurel Vladoiu: "Nu am facut promisiuni desarte"

„Nu am făcut promisiuni deşarte, ci am prezentat oamenilor măsurile care se vor concretiza prin programul de guvernare al USL” • declară Aurel Vlădoiu, candidatul Uniunii Social Liberale în Colegiul Horezu pentru Camera Deputaţilor

aurel vladoiu nu am facut promisiuni desarte   Zilele trecute, Aurel Vlădoiu – candidatul Uniunii Social Liberale în Colegiul Horezu pentru Camera Deputaţilor şi Remus Daniel Niţu – candidatul USL în Colegiul Horezu-Brezoi pentru Senat s-au deplasat în mai multe localităţi ale judeţului. La Pietrari, cei doi politicieni au mers prin târgul de săptămână, ocazie cu care au distribuit materiale promoţionale şi au discutat cu cetăţenii şi comercianţii.

   „Împreună cu domnul Dan Niţu, candidatul USL pentru Senat, am stat de vorbă cu foarte mulţi locuitori din Pietrari, Păuşeşti - Otăsău, Bărbăteşti, Costeşti şi Stoeneşti. Am prezentat obiectivele guvernării USL pentru perioada imediat următoare, iar oamenii s-au arătat interesaţi de lucruri punctuale, cum ar fi locuri de muncă, indexarea pensiilor sau scăderea TVA la alimente. Pe lucrătorii de la Oltchim, care sunt într-un număr destul de mare din această zonă, i-am asigurat că pe premierul Victor Ponta îl interesează cu adevărat soarta combinatului. Tot în privinţa locurilor de muncă, este grav faptul că mulţi tineri pleacă să lucreze în alte ţări din Europa. Într-adevăr, situaţia din ţara noastră nu este tocmai bună, dar mesajele preşedintelui Băsescu nu sunt potrivite şi trebuie să găsim condiţii pentru ca tinerii calificaţi să lucreze în folosul ţării noastre”, declară deputatul Vlădoiu.

joi, 15 noiembrie 2012

Comunicat de presa cu privire la SC POPULAR PRESS SRL si MIOARA VIORICA STAN

• SC POPULAR PRESS SRL nu reprezintă interesele publicaţiilor EUROVALCEA sau VOCEA OLTENIEI.
Niciuna din firmele administrate de MIOARA VIORICA STAN nu reprezintă interesele publicaţiilor EUROVALCEA sau VOCEA OLTENIEI 

mioara viorica stan   Administratorul firmei POPULAR PRESS, Mioara Viorica Stan, nu este împuternicită să reprezinte interesele acestor publicaţii. Recomandăm colaboratorilor noştrii din teritoriu să înceteze orice legătură cu SC POPULAR PRESS SRL.

   Toate contractele semnate de SC POPULAR PRESS SRL, având ca scop mediatizarea unor informaţii prin intermediul  publicaţiilor EUROVALCEA şi VOCEA OLTENIEI sunt lovite de nulitate, ca urmare a faptului că nu există niciun acord sau contract semnat între POPULAR PRESS şi aceste publicaţii.

   Administratorul firmei POPULAR PRESS, Mioara Viorica Stan, a comis un grav abuz.

Pentru informaţii suplimentare sau sesizări cu privire la acest incident: 
tel. 0748458022,
sau e-mail: eurovalcea@yahoo.com  şi voceaolteniei@yahoo.com

               Szőcs Francisc, jurnalist independent,
                         Redactor şef, EDITOR MANAGER al publicaţiilor   EUROVALCEA şi VOCEA OLTENIEI

Restrictii de circulatie in Ramnicu Valcea, pe bulevardul Tudor Vladimirescu

Începând cu data de 15 noiembrie 2012, în zona pasajului în construcţie peste calea ferată de pe bulevardul Tudor Vladimirescu se impun o serie de restricţii de trafic auto ca urmare a efectuării unor lucrări de forare la un pilon în vecinătatea staţiei de carburanţi Petrom SA.
WWW.EUROVALCEA.RO

restrictii de circulatie pe bulevardul tudor vladimirescu   Astfel, pe strada Ion Referendaru traficul auto se poate desfăşura pe direcţia Nord – Sud doar până la staţia de carburanţi Petrom SA (asigurându-se accesul la această staţie), unde s-a creat posibilitatea efectuarea virajului de întoarcere pe aceeaşi arteră de circulaţie. Totodată, se admite accesul de pe strada Ferdinand pe direcţia Nord – Sud, la intersecţia cu bd. Tudor Vladimirescu putându-se efectua doar virajul la stânga, cu ieşire spre podul peste râul Olt.

   Dinspre Calea Bucureşti, pe direcţia Est-Vest, pe podul peste râul Olt, la intersecţia cu str. Ferdinand este obligatorie efectuarea virajului la dreapta. Restricţia de circulaţie a tirurilor pe podul peste râul Olt rămâne în vigoare, accesul acestora în oraş în vederea efectuării operaţiunilor vamale făcându-se din zona de Sud a oraşului, de la intersecţia DN7 cu DN67, pe strada Ştrandului, strada Ostroveni, strada Nicolae Iorga, bd. Tineretului, sens giratoriu Kaufland, str. Gib Mihăescu, strada Ion Referendaru şi retur.

Gala internationala de box profesionist la CRAIOVA

Primăria municipiului Craiova este parteneră, în data de 29 noiembrie 2012, la un nou eveniment sportiv internaţional 
   WWW.VOCEA-OLTENIEI.RO

gala internationala de box profesionist la craiova   După repunerea în circuitul sportiv naţional şi internaţional a Sălii Polivalente, Cetatea Băniei va găzdui o gală internaţională de box profesionist, în cadrul căreia campionul internaţional în versiunea WBC, românul Viorel Simion îşi va pune titlul în joc în faţa filipinezului, Ryan Sermona, gală organizată de Rudel Obreja, preşedintele Federaţiei Române de Box.

   Succesul Galei SuperKombat atrage, deja, ca un magnet organizatorii de evenimente sportive astfel că, în data de 29 noiembrie 2012, Sala Polivalentă va găzdui o gală internaţională de box, în cadrul căreia se vor disputa 6 partide.

Rudel Obreja, preşedintele Federaţei Române de Box:  ” 29 noiembrie Gală de box profesionist, gală internaţională cu main event Viorel Simion, clasat locul 4 în lume, contra lui Ryan Sermona, o luptă pentru tiltul mondial internaţional, în versiunea WBC. Vom mai avea alte 5 meciuri interesante şi vă pot spune că pe listă va fi şi Bogdan Dinu cel care a boxat în gala de la Montreal din 3 noiembrie. Eu sunt mai mult decât bucuros că putem organiza evenimentul la Craiova, mai ales că acest oraş a renăscut din punct de vedere al sportului, dar în aceiaşi măsură pentru că doamna primar se preocupă îndeaproape de sport, acest lucru a fost demonstrat. Nu poate fi decât un motiv de bucurie pentru noi şi în continuare va fi o onoare pentru boxul românesc să venim la Craiova, într-un loc unde boxul are o tradiţie”.

Dezacord in cadrul Consiliului European cu privire la facturile din 2012

Președintele Schulz: "Nu s-a ajuns la conciliere ca urmare a dezacordului în cadrul Consiliului privind facturile din 2012"

martin schulz   Negociatorii Parlamentului European nu au participat la reuniunea cu Consiliul privind bugetul pentru 2013 pentru că nu există un acord între statele membre cu privire la un buget suplimentar pentru anul în curs. Aceste fonduri sunt necesare pentru ca Uniunea Europeană să își respecte obligațiile legale, și anume de a plăti facturile efectuate pentru bunuri, lucrări și servicii prestate.

   Președintele Parlamentului European, Martin Schulz, a făcut acest anunț într-o întâlnire cu șefii de stat și de guvern care au participat la așa-numita reuniune "Prietenii coeziunii", găzduită de Parlamentul European ieri după-amiaza.

Teatrul Anton Pann prezent la festivaluri internationale

Teatrul Anton Pann din Râmnicu Vâlcea prezent într-o săptămână la trei festivaluri internaţionale

Teatrul ANTON PANN   Prima prezenţă a teatrului Anton Pann din Râmnicu Vâlcea va fi la Festivalul Internaţional al Teatrului de Studio DavillaInterfest –Piteşti, ediţia  a XVI-a  şi Festivalul Teatrelor din Balcani care anul acesta a ajuns la ediţia a III-a. Timp de o săptămână, în perioada 15- 21 noiembrie, la Teatrul Alexandru Davila din Piteşti vor poposi cunoscute trupe şi companii de teatru  din ţară şi străinătate. Amintim aici, Teatrul Naţional „I.L.Caragiale” Bucureşti,Teatrul „George Ciprian” din Buzău, Fundaţia Act of Art şi Godot Cafe Teatru, Fundaţia de Artă Bucureşti, Compania de Teatru „Teatrulescu” Craiova şi teatre din Bulgaria, Serbia, Ungaria.

   Teatrul Anton Pann va prezenta în cadrul acestui festival, duminică 18 noiembrie, de la ora 18.00, prima premieră care a deschis stagiunea 2012-2013. Este vorba de “10 ÎNTREBĂRI”, un spectacol în regia lui Adonis Filipi, din Albania, scenografia Jurate Racinnskaite din Lituania şi Carmen Prodan, costume. Actriţa Luminiţa Borta de la Teatrul Alexandru Davila din Piteşti reuşeşte şi în acest spectacol să creeze emoţie, să capteze atenţia spectatorului, să dea măsura valorii sale va oferi celor prezenţi un spectacol pe cinste, un spectacol de la care vor pleca cu foarte multe răspunsuri la întrebările propuse de dramaturgul Ana Maria Bamberger.

miercuri, 14 noiembrie 2012

Un corespondent de presă al EUROVALCEA participă la concursul naţional Cupa Presei la Cântat

Mihai NICULESCU corespondentul EUROVALCEA la Bucureşti, v-a participa la cea de-a 9-a ediție a Cupei Presei la Cântat care va avea loc, joi, 15 noiembrie 2012

   Cea de-a 9-a ediție a Cupei Presei la Cântat va avea loc anul acesta, după o pauză de doi ani (2010-2011). Ziariștii care cred că dețin un talent muzical care nu-i recomandă pentru “Vocea Romaniei”, “X-Factor”, “Românii au talent” sau alte asemenea competiții sunt așteptați să participe la mult-așteptatul concurs, care se va desfăşura în Music Club București!

Directorul și inițiatorul acestui concurs, jurnalistul Florin Ghioca a declarat:

   “Chiar dacă este un moment dificil, iar jurnaliștii par să-și fi pierdut suflul în actualul context politico-economic, am decis pe ultima suta de metri a acestui an să organizăm un eveniment care știu că le place, mai ales că a ajuns la a noua ediție! Este un moment în care ne întâlnim, ne relaxăm și ne simțim bine, iar cei mai talentați dintre noi se urcă pe scenă și încearcă să impresioneze juriul format, ca de fiecare dată, din vedete ale muzicii românești.

   Anul acesta, parteneriatul cu paginademedia.ro va aduce o premieră, în sensul în care jurnaliștii se vor înscrie pe acest site, având la dispoziție un formular care le va permite accesul direct pe panoul principal al competiției.”

Regulamentul de participare:

   Concurentii se vor lupta pentru Marele Trofeu “Cupa Presei la Cantat”, care va fi urmat de locurile II si III, dar și de un premiu din partea Juriului. Ca de fiecare data însă, se va premia și cea mai proasta voce, cu un premiu surpriza (și de criza)!
Se pot înscrie toți cei care lucrează în media (TV, radio, presa scrisa, online), indiferent de departamentele unde activează.
   Pe scena urca maximum patru persoane. Excepțiile sunt admise pentru grupurile deja constituite.
Nu se cântă manele și nici muzică populară. Concurenții solo se pot acompania cu un instrument sau cu negativ.
   Se cântă câte o singură piesă, iar cei care au prea puțină încredere în forțele lor își pot aduce muzicieni profesioniști pentru acompaniament. Nu se acceptă playback-ul.
   Premiile oferite de organizatori sunt neașteptate și vor fi prezentate în cadrul unei conferințe de presă care va avea loc înainte de concurs. Tot atunci vor fi anunțate componența juriului și lista jurnaliștilor înscriși. Aceștia au la dispoziție pe site-ul partenerului media al evenimentului (www.paginademedia.ro) un formular, pe care îl pot completa începând de astăzi, până la data limită a înscrierii, 8 noiembrie.

   Și anul acesta va avea loc un recital pe scena din Music Club, organizatorii aflându-se în negocieri cu mai mai multe trupe. Organizatorii mulțumesc tuturor celor care s-au oferit deja să pună umărul la acest eveniment și urează mult succes viitorilor competitori!

De astazi am intrat in Postul Craciunului

Cu o zi mai devreme decât de obicei, astăzi fiind zi de post, creştinii – ortodocşi au intrat de astăzi în Postul Crăciunului, unul dintre cele mai mari posturi de peste an. Postul Crăciunului ţine 40 de zile, ultima zi fiind 24 decembrie, în Ajunul Naşterii Domnului. scris de Gabriela POPESCU  WWW.VOCEA-OLTENIEI.RO

   Este primul post din anul bisericesc si ultimul din anul civil. Potrivit tradiţiei religioase, postul este prilej de curăţare trupească şi sufletească şi semnifică abţinerea parţială sau totală de la anumite mâncăruri. Nu este un post greu şi aspru, precum cel al Paştelui, ci unul mai uşor, cu dezlegări la peşte. Biserica a randuit ca în fiecare sâmbătă şi duminică cuprinse între 21 noiembrie (Intrarea Maicii Domnului in Biserica) şi 20 decembrie (pomenirea Sfântului Ignatie Teoforul), sa avem dezlegare la peşte.

   „Postul are în primul rând o dimensiune spirituală, duhovnicească, de rugăciune. Postul înseamnă faptul de a ne oferi lui Dumnezeu, este o formă a noastră de a ne oferi ca o harfă Duhului Sfânt care să cânte în noi. Atâta timp cât ne hrănim cu hrană grea: carne, lapte, ouă şi alte astfel de produse, dispoziţia noastră lăuntrică va fi una îngreunată. Pe de altă parte, postul nu se reduce numai la abţinerea de la anumite alimente. El presupune curăţirea de gândurile şi faptele rele şi totodată săvârşirea faptelor bineplăcute lui Dumnezeu”, a precizat pr.conf.univ. Picu Ocoleanu.

DADP finalizeaza asfaltarea trotoarelor de pe bulevardul Tineretului, in Ramnicu Valcea

Direcţia Administrării Domeniului Public este în curs de finalizare a asfaltării trotuarelor de pe bd. Tineretului, iar în urma acestei lucrări SC Pieţe Prest SA remontează băncile ridicate temporar pentru buna desfăşurare a turnării covorului asfaltic.

WWW.EUROVALCEA.RO
   O altă lucrare ce se va derula zilele următoare într-o zonă de trafic pietonal este aceea de asfaltare a unei alei de legătură – foarte circulată - între străzile Ferdinand şi Banu Mărăcine, în imediata vecinătate a sediul Distrigaz Sud din cartierul CPL.

   Pe lângă aceste activităţi de mai mică anvergură, DADP este angrenat în trei acţiuni de amploare, respectiv decorarea oraşului de sărbători, stabilizarea unei porţiuni din strada Poenari şi realinierea unor împrejmuiri pe strada Aurelian Sacredoţeanu ca urmare a lărgirii acesteia.

Concursul National de talente ‹TALENT SHOW› - Editia a-III-a

Clubul de voluntariat Interact Râmnicu Vâlcea organizează a-III-a ediţiei a Concursului Naţional de talente ‹TALENT SHOW›.
scris de Cristina IANCU
WWW.EUROVALCEA.RO
   Ideea de bază a concursului este de a promova creativitatea, spontaneitatea şi dezvoltarea simţului artistic, conştientizarea de către cât mai multe persoane a faptului că talentul poate fi descoperit şi că există mult mai multe alternative eficiente pentru cultivarea acestuia Nu intenţionăm să aducem în prim plan un anumit tip de talent, ci mai curând modul în care talentatul poate convinge că este special.

   În urma celor două preselecţii care au avut loc, s-au remarcat 20 de momente artistice, individual şi grup, care vor concura la faza locală pentru şansa de a reprezenta judeţul nostru la faza naţională. Faza locală va avea loc sâmbăta, 17 noiembrie 2012, ora 14.00, la Cinema Ostroveni. Se anunţă un spectacol extraordinar, muzica, dans, magie, teatru şi multe altele, jurizat de reprezentanţi din partea clubului Rotary Râmnicu Vâlcea, cât şi Rotaract Râmnicu Vâlcea, alături de importanţi oameni de cultură din oraşul nostru.

   De asemenea , anunţam faptul că avem onoarea să organizăm şi etapa naţională tot în oraşul nostru, care va avea loc începând cu data de 7 decembrie, terminându-se pe data de 9 decembrie 2012, unde vom găzdui reprezentanţi din nu mai puţin de 11 judeţe. Spectacolul propriu-zis va avea loc sâmbăta, 8 decembrie 2012, ora 16.00, la Casa de Cultură a Sindicatelor Râmnicu Vâlcea.

Ne dorim să descoperim şi să lansăm noi talente pe teritoriul Vâlcii, aşa că haideţi să-i alegem împreună pe cei mai talentaţi dintre talentaţi!

Mitropolia Olteniei, reprezentată la lansarea Proiectului „Calea mântuirii”

Mitropolia Olteniei este reprezentată în aceste zile la întâlnirea dedicată lansării noului proiect de catehizare pentru adulţi „Calea mântuirii”, care s-au desfăşurat ieri şi care continuă în cursul acestei zile la Mănăstirea Sâmbăta de Sus din judeţul Braşov.
  www.vocea-olteniei.ro
   La eveniment sunt prezenţi aproape o sută de reprezentanţi ai parohiilor şi birourilor de catehizare din întreaga Patriarhie Română. Din partea Arhiepiscopiei Râmnicului au fost delegaţi să participe preoţii Cristian Olariu şi Ionuţ Sandu. De asemenea, Arhiepiscopia Craiovei şi Episcopia Severinului şi Strehaiei au reprezentanţi la acest eveniment.

   Proiectul „Calea Mântuirii”, implementat de Patriarhia Română, a fost conceput de Institutul de Studii Creştin – Ortodoxe de la Cambridge. Acest program, primul de acest fel în Biserică, îşi propune o cateheză pentru adulţi după un model familiar în care preotul să coordoneze transmiterea învăţăturii, introducerea în învăţătura de credinţă ortodoxă şi formarea credincioşilor pentru a participa conştient şi informat la viaţa Bisericii.

marți, 13 noiembrie 2012

Accident rutier produs la Mihaesti, in judetul VALCEA

O depăşire neregulamentară a produs un accident pe DN 64, la Mihăeşti

   Luni, 12 noiembrie 2012, la ora 15.22, A. Alin, de 29 ani, din comuna Pieleşti, judeţul Dolj, în timp ce conducea un autoturism marca Skoda pe DN 64 – Mihăeşti, la intersecţia cu DJ 678 A s-a angajat într-o depăşire neregulamentară în timp ce conducătorul unui autoturism marca Audi, condusă de P. Ion, de 46 ani, din comuna Galicea, se angajase regulamentar în efectuarea unui viraj la stânga.

   În urma impactului a rezultat vătămarea corporală uşoară a conducătorului auto P. Ion, diagnosticat cu TCC minor şi a pasagerului stânga spate din acelaşi autoturism,  V. Paul, de 46 ani, diagnosticat cu  TCC minor. Ambii conducători auto au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ şi li s-a recoltat câte o probă biologică de sânge.

Oaspeti straini la Colegiul Tehnic Energetic din Ramnicu Valcea

Luni după-amiază, primarul Emilian Frâncu împreună cu viceprimarul Gigi Matei au fost gazdele unei delegaţii de 25 de elevi şi 16 profesori din şase ţări, veniţi la Colegiul Tehnic Energetic din Râmnic în cadrul unui proiect Comenius.

oaspeti straini la colegiul tehnic energetic din ramnicu valcea   Primarul Emilian Frâncu a urat oaspeţilor din Franţa, Germania, Grecia, Irlanda, Spania şi Turcia bun-venit, a făcut o scurtă prezentare a zonei şi a felicitat conducerea CT Energetic pentru participarea la diferite programe de parteneriat internaţional.

Oaspeţii străini au primit din partea municipalităţii materiale de prezentare ale Râmnicului.

APOCALIPSA DIN DECEMBRIE SI EXTRATERESTRII

Cam douăzeci de mii de americani au semnat  o jalbă, prin care cer Administraţiei de la Casa Albă dezvăluirea informaţiilor secretizate cu privire la extratereştri.
scris de Maria Diana POPESCU, Agero
maria diana popescu   Culmea, recent, cîţiva oameni de ştiinţă tot din America au descoperit, privind cerul cu ochiul liber, trei OZN-uri în dreptul planetei Jupiter, care vor opri pe staţia Pămînt în luna decembrie şi ne vor împiedica să  mergem cu sorcova şi să tăiem porcul. Unde credeţi că vor ateriza, potrivit declaraţiei lor? Păi, nu aşa oriunde, pe teritorii neînsemnate, ci în America.
   Ne mai mirăm de ce toate relele, inclusiv catastrofala criză, au plecat în lume de la impostura americanilor de top. Falşii profeţi mişună acolo unde adevărul e ascuns şi binele, improbabil, adică în splendorile utopiilor occidentale. Cum aprehendează profeţii moderni apocalipsa, e îndeobşte cunoscut: este vorba de aşa-numita metodă de inoculare a fricii de moarte.

   Revenindu-şi rapid după dezamăgirea că, lumea nu s-a sfîrşit în 2000, profeţii de duzină şcoliţi care pe unde în „ştiinţele apocaliptice”, anunţă cu surle şi trîmbiţe sfîrşitul omenirii în decembrie 2012. Perspectiva înfricoşătoare, potrivit căreia anul 2012 este capătul civilizaţiei umane, a înfierbîntat multe minţi descoperite, astfel că de cîţiva ani sîntem agresaţi cu fel de fel de scenarii, care de care mai macabre. Programat să aibă loc pe 21 decembrie, din fericire, sfîrşitul lumii va fi ratat şi de această dată.

   Monahul tibetan şi restul profitorilor care au speriat globul pămîntesc trebuiesc puşi la colţ, în genunchi, pe coji de nucă. Ameninţaţi cu patru zile de beznă, cu lipsa magnetismului şi a energiei din „zona zero” a Pămîntului, noi vom respira uşuraţi, mulţumindu-ne să-i sorcovim pe extratereştrii aterizaţi în America. Celebrul Sundar Singh a dat şi el greş cu profeţiile pe termen lung. 2012 n-a fost chiar un an al „marilor catastrofe naturale”, ci unul al catastroficelor acte de corupţie la vîrf, al războaielor de ocupaţie şi colonizării unor state.

   Să scoatem de pe agenda apocalipsei următoarele capitole: calendarul mayaş nu se ocupă cu apocalipsa, planeta Nibiru nu există decît în creaţiile speculative. Ceea ce ni se arată în lumea virtuală este imaginea stelei V838MON, realizată de telescopul Hubble. Inversarea polilor magnetici este nepermisă de orbita Lunii, iar modificarea cîmpului magnetic se produce o dată la 500.000 de ani, pe parcusul a  cîtorva mii de ani. Ultimul, dar cel mai important, alinierea planetelor - nu va exista. Chiar de ar avea loc, efectul asupra Pămîntului ar fi neglijabil.

   Monahul Tibetan sfătuia pămîntenii să-şi ia familiile, documentele şi banii (extreme de important să fie scos din puşculiţă tot mărunţişul), şi să plece în zonele rurale pe 21 decembrie. Nu înainte de a se aproviziona cu produse alimentare, apă, lemne şi lumînări pentru două luni. Mare adevăr! Din cauza crizei, vînzările supermarcheturilor din întreaga lume sînt în drastică scădere şi numai o apocalipsă putea fi cel mai mare şi sigur motor de salvare din ghearele falimentului.

   Eu aleg varianta celor 16,7 miliarde de ani pînă la Apocalipsă, potrivit  unor cercetători de la Universitatea de Ştiinţă şi Tehnologie din China: „Vom avea 16, 7 miliarde de ani la dispoziţie să ne luăm adio”, deşi fraţii Bohm, doi cercetători germani, scriu în revista „Astronomische Nachrichten” că, sfîrșitul lumii se amînă pentru 2116, adică, mai bine de un secol. Uite-aşa, fanii apocalipsei, la fel de numeroşi ca bancherii corupţi şi cămătarii-recuperatori, cred că extratereştrii ne vor scăpa de Nibiru şi de alţi asteroizi cu frînele rupte, gata să ne trimită în rai. Cam acesta ar fi topul catastrofelor de pe agenda apocalipsei moderne. El  poate fi amendat sau completat prin părţile esenţiale, pentru anul viitor. Vai ce dezamăgită sînt! Îndelung comentata apocalipsă ne va ocoli din nou. Şi eu care credeam că valul de energie 4D îi va sălta pe bancherii, recuperatorii, cămătarii şi politicienii corupţi!

   Dar cum am uitat eu cu totul de centura fotonică? Puneţi-vă centura de siguranţă şi ţineţi-vă bine! Potrivit poveştilor fantastice ale unor profeţi ieşiţi la pensie, începînd din decembrie, „Pămîntul va intra într-o zonă de energie fotonică şi ne vom bucura de 2000 de ani fără noapte”!

   Profeţii spun lucruri trăsnite, iar bogătaşii planetei, tremurînd ca piftia de spaimă că, pe 21 decembrie 2012 li se va tăia conducta de bani,  îşi fac buncăre - pe dinafară, crame de vinuri, cu toate că specialiştii în studii maya din Mexic dau asigurări că poporul mayaş nu are nicio profeţie care să specifice că, în 2012 lumea ar dispărea. Sfîrşitul lumii va veni ca un hoţ, numai Dumnezeu ştie cînd, iar atunci se vor întîmpla anumite fenomene care ies din sfera ştiinţei oficiale. În concluzie, mai de temut sînt foamea de petrol, de resurse preţioase şi mîna poliţistului mondial, gata oricînd să apese pe buton sau  să elibereze din laborator un virus ucigaş, după ce a exploatat, robit, batjocorit popoarele şi i-a lichidat pe unii dintre conducătorii acestora. Pînă la următoarele profeţii, nu uitaţi! Cele mai ingenioase dispozitive de tortură pentru populaţia globului sînt crizele fabricate în laboratorul marilor puteri şi apocalipsele.

   Pentru mine, apocalipsă înseamnă capitalismul acesta barbar, abuzurile organismelor financiare mondiale şi ale statelor care se cred mari puteri, mafia bancherilor din România, care pune pistolul la tîmplă comisarilor de Poliţie, toată clasa politică care s-a îmbogăţit ruinînd România şi sărăcind populaţia şi, vorba distinsului nostru cititor, Marian Antonescu, „campania electorală a celor care ard de nerăbdare să pună din nou labele pe ţară, numai şi numai pentru ei.”

Doctorul Constantin Ploscaru, dedicat chirurgiei si vietii semenilor sai

Un vechi proverb indian spune: "Dacă nu poţi deveni rege, atunci fă-te medic"!
scris de Francisc SZŐCS
medicul ploscaruReporter: Cine şi ce sunteţi dumneavoastră, domnule doctor Constantin Ploscaru?

   Constantin Ploscaru: sunt medic primar chirurg în cadrul spitalului judeţean de urgenţă Vâlcea, doctor în ştiinţe medicale, vâlcean din tată în fiu, născut la 18 iulie 1952, în satul Dăngeşti, comuna Berislăveşti, judeţul vâlcea, părinţii au fost oameni simpli, cu frică de Dumnezeu, ce au avut doi copii eu medic şi fratele meu preot. Am urmat primele opt clase în satul natal, iar în anul 1971 am absolvit liceul teoretic Vedea, Argeş, profil real, aici luând decizia de a urma o profesie medicală. Astfel m-am dedicat exclusiv omului şi nevoilor sale cotidiene, fiind sensibil la orice adiere în viaţa sufletească a semenilor. Sunt creştin-ortodox convins - "Iubeşte pe aproapele tău ca pe tine însuţi"!

   În anul 1972, am fost admis la universitatea de medicină şi farmacie din Iaşi, facultatea de medicină generală, pe care am absolvit-o în anul 1978, cu media 9,60. În perioada 1978-1981, am fost medic stagiar la spitalul judeţean Vâlcea, iar în perioada 1982-1985, medic rezident de chirurgie generală, prin concurs naţional, la spitalul clinic universitar Bucureşti, fiind angajat al Spitalului Judeţean Vâlcea.

Reporter: De ce candidaţi la camera deputaţilor pentru partidul România Mare, şi de ce pe colegiul 1, Râmnicu Vâlcea-Nord?

   Constantin Ploscaru: nu am dorit să mai aud de partide istorice sau de PSD şi PNL, actuala corcitură politică, ce nu mai are doctrină, şi care au tot stat la guvernare şi în mandatul lor tara, ca de altfel şi al PDL, ţara noastră s-a dus de râpă, fiind practic dezmembrată şi vândută ca la "ruletă rusească",de nişte bişniţari ordinari naţionali iresponsabili. Răspunzând la întrebare, am dorit iniţial să candidez la alt partid neparlamentar, PP-DD, dar m-au scârbit iremediabil, condiţionându-mi înscrierea pe liste de cotizarea cu o sumă imensă, de 25.000 de euro, fapta reprobabilă ce m-a dezamăgit profund, şi m-au dezgustat, pentru că nu suport escrocii, impostura, banditismul şi lipsa de caracter, a unora ce nu au nici 10% din pregătirea mea, practic nişte pigmei ordinari şi declasaţi impostori.

   Am decis să merg alături de preşedintele Ion Nuica şi omul de afaceri Gheorghe Udubaie, dar şi de alţi buni competitor la partidul românia mare, singurul partid naţionalist de stânga, în care nu s-au depistat acte de corupţie,lupta împotriva acesteia şi a vânzătorilor de ţară fiind idealul acestui partid care prin preşedintele sau corneliu vadim tudor şi vitejii neamului, nu accepta impostura, dezonoarea, tradătorii de ţară, inechitatea socială şi hoţia generalizată după 1989.

   PRM este un partid al celor mulţi, săraci, cinstiţi,umiliţi de guvernanţi declasaţi şi iresponsabili, dar şi ai clasei de mijloc şi intelectualităţii, însuşi tribunul fiind unul dintre cei mai titraţi oameni politici, istoric, scriitor, pamfletar, dar şi miştocar cu ipocriţii şi blestemaţii neamului, partid ce nu agrează nemernicia, delaţiunea, corupţia şi prostia umană, întruchipată la oamenii politici din ultimii 20 de ani. De exemplu pnl au avut cei mai mulţi informatori dovediţi în conducerea ţării şi a partidului ce şi-a pierdut ideologia şi doctrina brătienilor, prin unirea jenantă cu partidul lui Voiculescu sau cu Becali.

   Din punct de vedere profesional reporterul a consemnat: trebuie menţionat faptul că în cariera sa profesională doctorul Constantin Ploscaru a participat la peste 80 de cursuri de perfecţionare în ţară şi trei ţări europene dar lucrând efectiv alături de medici din Italia, Franţa, Germania, Republica Moldova, urmând cursuri de specializare şi stagii de specializare în cele mai renumite şi de prestigiu clinici din ţară şi străinătate.

   Probabil ne-ar lua prea mult să le enumerăm, însă vom aminti doar câteva"chirurgie vasculară de urgenţă,,transplant de organe, traumatisme cranio-cerebrale", "tratamentul laparoscopic al herniilor inghino-femurale şi al defectelor parielui abdominal", "colecistectomia laparoscopica pentru începători, şi avansaţi, în centrele universitare Cluj, Bucureşti, Iaşi, Paris, Chişinău, Vitebo-Italia. "Chirurgia aparoscopică a căilor biliare", Cluj-Napoca. În 2002, a participat la primul congres naţional al asociaţiei romane de chirurgie endoscopică şi alte tehnici intervenţionale, din bucureşti.

   Doctorul Constantin Ploscaru este cel care a organizat, în 2001, primul simpozion de chirurgie şi urologie laparoscopica, la călimăneşti-căciulata, iar în anul următor a organizat primul simpozion de chirurgie modernă, cu participare internaţională, la Râmnicu vâlcea. Au urmat alte treizeci de cursuri de specialitate şi management sanitar. astfel în 2001, obţine competenţă în chirururgie laparoscopica, fiind promotorul acesteia în judeţul nostru, în 2002, obţine competenţă în chirurgie oncologică, în 2003, în ecografie generală, iar în 2005, în endoscopie digestivă superioară şi inferioară.

   Constantin Ploscaru, este un profesionist dedicat meseriei, în perioada septembrie - octombrie 2005, doctorul fiind plecat într-un schimb de experienţă util într-o clinică din Paris, Franţa, unde se practica chirurgia laparoscopică, perioadă în care ar fi vrut să rămână definitiv acolo, însă din diferite motive a renunţat. Trebuie spus că doctorul Ploscaru este un mare profesionist, dedicat întru totul acestei meserii, fiind singurul doctor în ştiinţe medicale din istoria chirurgiei vâlcene, obţinând titlul în anul 1999, cu lucrarea de doctorat "complicaţiile cancerului de colon". Începând cu anul 2000, doctorul Ploscaru a obţinut diferite competenţe şi atestate, cei certifica valoarea profesională, probitatea morală şi ştiinţifică, fiind un competitor redutabil şi un specialist desăvârşit, ale cărui performante sunt greu de atins. De asemeni are trei masterate, în management sanitar, organizaţii publice internaţionale şi în managementul turismului.

   Peste 50 de lucrări ştiinţifice de specialitate publicate în reviste de profil sau la congrese şi simpozioane naţionale şi internaţionale. Doctorul constantin Ploscaru, este membru al societăţii române de chirurgie, al asociaţiei române de chirurgie laparoscopică şi alte tehnici intervenţionale, al societăţii române de gastroenterologie, al societăţii romane de chirurgie bariatrica şi a obezităţii, al societăţii europene de chirurgie endoscopică, al societăţii române de nutriţie orală şi parenterala şi al asociaţiei române pentru chirurgie endoscopică.

   Între anii 1990-1992, respectiv 1995-2003, a fost şeful secţiei de chirurgie, a spitalului judeţean Vâlcea, iar timp de doi ani a fost directorul spitalului judeţean Vâlcea. În această perioadă a reuşit mărirea salariilor cu 30%, pentru tot personalul medical şi auxiliar, cu toată opoziţia CAS vâlcea - a reuşit cu eforturi mari să doteze multe secţii cu aparatura foarte scumpă, dar foarte necesară, cum ar fi aparatul roentgen mobil, aparatură modernă pentru secţia de dializă, pe care a înfiinţat-o în premieră în judeţ, pentru bolnavii cu insuficienţă renală, fiind singurul din zona olteniei, care implantează cu succes catetere de dializă peritoneală - aparatură modernă pentru hematologie şi biochimie, modernizare secţii şi oncologie, ultima primind un spaţiu modern, în care funcţionează şi astăzi - dotarea chirurgiei cu lămpi scialitice, pentru blocurile de operaţii, mese moderne în sălile de operaţii şi sisteme de aer condiţionat, aparat datex pentru cardiologie, ecograf performant pentru secţia medicală, trusă chirurgicală storz completă, la care a efectuat cu colegii peste 10.000 de intervenţii laparoscopice, peste 3.000 fiind operaţii personale, dar şi mobilier pentru upu, birouri, şi cabinete.

   În ultimii doi ani a participat la mai multe simpozioane, conferinţe medicale şi congrese, cu participare naţională şi internaţională, lucrările sale în număr de 20, fiind mult apreciate, fiind moderator la mai multe secţiuni ale congresului, în special la cele de la Iaşi, Sibiu, Timişoara (2012), dar şi la zilele medicale vâlcene, cu operaţii inedite, prezentate în dinamică operatorie, tehnici şi gesturi specifice pentru infertilitatea cuplurilor tinere, tumori gigante abdominale sau chirurgia vâlceană la 10 ani de la debut, al cărei promotor şi iniţiator a fost şi este, diversificând permanent tehnica, prin forţe proprii.

   De asemeni în ultimul an a fost prezent la mai multe cursuri de specializare în endocrinologie, gastroenterologie şi endoscopie digestivă intervenţională, din Craiova şi Bucureşti, actualmente fiind rezident anul III, în gastroenterologie, axându-se mai mult pe latura intervenţională, din patologia diversă a tubului digestiv, fapt inedit, ca la 60 de ani, să fie, rezident ca şi fiul său, fiind animat de a cunoaşte cât mai mult şi desigur de a nu pierde legătura cu tehnicile noi şi performante ale momentului. De menţionat că în perioada 1992 - 1996, a fost consilier judeţean, din partea CDR. În ceea ce priveşte familia, după spusele sale a fost cea mai mare realizare de până acum, viaţa de familie mergând în paralel cu profesia.

   În 2001, la Spitalul Judeţean Vâlcea are loc debutul în chirurgia laparoscopică, unde a abordat cu succes o gamă largă de afecţiuni chirurgicale, urologice şi ginecologice, alături de specialişti autohtoni, dar şi din Italia, Franţa, Germania şi Republica Moldova. Întrebat despre ce presupune viaţa de chirurg, doctorul Constantin Ploscaru, ne-a spus: "Este o viaţă de luptă continuă, o viaţă plină de renunţare, de nopţi nedormite, dar şi o viaţă de imense satisfacţii profesionale. În lupta dramatică, când viaţa unui om este în joc, nimic nu este prea mult pentru el. Chirurgul dă sănătate din sănătatea lui, şi viaţă din propria viaţă" cu toate că această carieră i-a adus satisfacţii profesionale, cea mai mare realizare a sa este familia. "Sunt căsătorit de 30 de ani, soţia mea fiind de meserie farmacistă. Avem doi copii frumoşi, amândoi medici, cu care mă mândresc foarte mult, băiatul cel mare, Ştefan Alexandru, fiind medic stomatolog la Londra, iar cel mic, Vlad Petru este medic rezident anul I în cardiologie, prin concurs la Spitalul clinic de urgenţă, Floreasca."

   Doreşte să îmbine activitatea medicală cu cea politică, în prima atingându-şi pe deplin scopul, iar în cea de a doua dorind să se afirme, de aceea merge în campania alegerilor parlamentare din 9 decembrie 2012, pentru un post de deputat în colegiul nr.1. Râmnicu vâlcea, Nord, din partea Partidului România Mare, singurul neimplicat în acte de corupţie, ca în USL, PDL, UDMR, PC, PNŢ-CD, de aceea Partidul România Mare vine cu o echipă solidă, puternică şi nepătata sau implicată în corupţie sau huzur pe bani publici.

   "Deşteaptă-te române! Astfel încât: spuma asta-n veninată, asta plebe, ăsta gunoi să ajungă a fi stăpână şi pe ţară şi pe noi! Tot ce e perfid şi lacom, tot fânarul, toţi iloţii toţi se scurseră aicea şi formează patrioţii, încât fonfii şi flecarii, găgăuţii şi guşaţii, bâlbâiţi cu gura strâmbă, sunt stăpânii astei naţii voi sunteţi urmaşii romei? Nişte răi şi nişte fameni! I-e ruşine omenirii să vă zică vouă oameni! Când vedem că toţi aceia care vorbe mari aruncă, numai banul îl vânează şi câştigul fără muncă, prea v-aţi arătat arama, sfâşiind această ţară, prea făcurăţi neamul nostru de ruşine şi ocară, prea v-aţi bătut joc de limbă, de străbuni şi obicei, ca să nu s-arate-odată ce sunteţi - nişte mişei! Cum nu vii tu, Ţepeş doamne, ca punând mâna pe ei, să-i împarţi în două cete: în smintiţi şi în mişei, şi în două temniţi large cu de-a sila să-i aduni, să dai foc la puşcărie şi la casa de nebuni!"

Gramata de multumire din partea Mitropoliei Olteniei, pentru Catalin Maruta

Cătălin Măruţă a primit Gramată de mulţumire din partea Mitropoliei Olteniei, pentru că a ajutat Biserica

gramata de multumire din partea mitropoliei olteniei   Înalt Preasfinţitul Părinte Irineu, Arhieposcopul Craiovei şi Mitropolitul Olteniei,  alături de un sobor de preoţi şi diaconi a săvârşit ieri (duminică, 11 noiembrie), Sfânta Liturghie şi slujba de resfinţire a Bisericii cu hramul „Sfântul Ierarh Nicolae” din Drăgoieşti, sat Brădiceni, comuna Peştişani, judeţul Gorj.

   Sute de credincioşi au fost prezenţi la Sfânta Liturghie, iar la final, persoanele care s-au implicat în mod deosebit pentru ajutarea bisericii au primit din partea Gramate de mulţumire din partea Mitropoliei Olteniei. Printre acestea amintim pe moderatorul de televiziune Cătălin Măruţă, care a fost prezent la evenimentul religios, şi care a susţinut financiar reabilitarea sfântului locaş. De asemenea, sfântul locaş a primit cel de-al doilea hram, de „Sfântul Mare Mucenic Pantelimon”.

   „În Evanghelia de astăzi avem răspuns la toate dorinţele noastre. Chiar dacă suntem bătrâni sau tineri, sufletul e acelaşi, el nu îmbătrâneşte. Dorinţa trebuie să fie aceeaşi: să ajungem în Împărăţia lui Dumnezeu. Ne uităm la noi şi privim cât de slabi şi de neputincioşi suntem şi alergăm cu mintea, cu gândul şi cu rugăciunea la Dumnezeu, ca să întărească slăbiciunile noastre, aşa cum ne spune Sfântul Apostol Pavel: «Când sunt slab, atunci sunt tare», pentru că toate împlinesc cu darul Hristosului meu care S-a răstignit pentru mine şi mi-a deschis Împărăţia Cerurilor”, a precizat ÎPS Irineu.

   Biserica  „Sfântul Ierarh Nicolae” şi „Sfântul Mare Mucenic Pantelimon” din localitatea gorjeană Drăgoieşti a fost ridicată între anii 1907-1912. La data de 27 noiembrie 1919 a fost săvârşită slujba de sfinţire de către preasfinţitul Alexie Craioveanul, Episcop locotenent al Episcopiei Râmnicului şi Noului Severin. În ultimul an, aici au fost executate lucrări de renovare, cu sprijinul autorităţilor locale şi al credincioşilor şi cu implicarea preotului Ion Ghindeanu.

Sambata, 10 noiembrie 2012, la Bucuresti, s-a desfasurat Cupa Hobby Dance la dans sportiv

Clubul Ru Apollo, din Râmnicu Vâlcea, a fost reprezentat de 3 perechi de dansatori

sambata 10 noiembrie 2012 la bucurestiRezultate obţinute:
Runceanu Alexandru / Gogu Elena - locul 2 la Open Latino 16-35
Dana Florian / Iacob Beatrice - locul 1 la Open Standard 12-13
Crăciun Mihai / Muşoiu Liana - locul 2 la Open Standard 12-13
Crăciun Mihai / Muşoiu Liana - locul 2 la Open Latino 12-13
Profesori: Runceanu Bogdan şi Runceanu Alexandru.

Atasat militar roman prins beat la volan, in Chisinau

Ministrul Apărării Naţionale, Corneliu Dobriţoiu, a declarat că îl zboară pe ataşatul militar de la Chişinău prins beat la volan

atasat militar roman prins beat la volan   "Vom retrimite un alt ataşat militar la Chişinău. Am reuşit să stau de vorbă cu mai multe persoane care m-au informat în legătură cu acest incident nefericit şi am luat această decizie. El beneficiază de imunitate, categoric, dar acasă vor fi luate măsurile necesare. Nu aş vrea să mă antepronunt. Ştiţi că legile sunt foarte ferme în acest sens" - a declarat Dobriţoiu.

   Un angajat al Ambasadei României la Chişinău a fost prins, în noaptea de sâmbătă spre duminică, beat mort la volan, în cadrul operaţiunii "Nopţile Albe", desfăşurată în capitala Republicii Moldova, scrie Publika.md. Automobilul cu numere diplomatice, la volanul căruia se afla ataşatul militar al Ambasadei, colonelul Danicu Tanasa, a fost surprins de un echipaj al Poliţiei Rutiere, pe bulevardul Ştefan cel Mare din Chişinău.

Infractiuni economico financiare, depistate de politisti

Infracţiuni economico-financiare, depistate de poliţişti, în ultima săptămână, la nivel naţional

infractiuni economico financiare   85 de persoane au fost cercetate de poliţiştii structurilor de investigare a fraudelor, în ultima săptămână, fiind suspectate de comiterea a 96 de infracţiuni - 10 dintre suspecţi au fost reţinuţi sau arestaţi preventiv. În perioada 3 - 9 noiembrie 2012, în urma acţiunilor şi controalelor desfăşurate, la nivel naţional, sub coordonarea Direcţiei de Investigare a Fraudelor din I.G.P.R., poliţiştii formaţiunilor de investigare a fraudelor au depistat 96 de infracţiuni.

   Dintre acestea, 35 au fost infracţiuni de evaziunea fiscală, 10 de înşelăciuni în relaţiile comerciale, 22 de fals în înscrisuri, 7 abuzuri în serviciu, 3 delapidări, 7 infracţiuni prevăzute de Legea nr. 86/2006 privind Codul vamal, 3 la Legea 571/2003 privind Codul fiscal şi 2 la Legea 84/1998 privind mărcile şi indicaţiile geografice.

duminică, 4 noiembrie 2012

Comunicat de presa cu privire la SC POPULAR PRESS SRL si MIOARA VIORICA STAN

• SC POPULAR PRESS SRL nu reprezintă interesele publicaţiilor EUROVALCEA sau VOCEA OLTENIEI.
Niciuna din firmele administrate de MIOARA VIORICA STAN nu reprezintă interesele publicaţiilor EUROVALCEA sau VOCEA OLTENIEI

mioara viorica stan   Administratorul firmei POPULAR PRESS, Mioara Viorica Stan, nu este împuternicită să reprezinte interesele acestor publicaţii. Recomandăm colaboratorilor noştrii din teritoriu să înceteze orice legătură cu SC POPULAR PRESS SRL.

   Toate contractele semnate de SC POPULAR PRESS SRL, având ca scop mediatizarea unor informaţii prin intermediul  publicaţiilor EUROVALCEA şi VOCEA OLTENIEI sunt lovite de nulitate, ca urmare a faptului că nu există niciun acord sau contract semnat între POPULAR PRESS şi aceste publicaţii.

   Administratorul firmei POPULAR PRESS, Mioara Viorica Stan, a comis un grav abuz.

Pentru informaţii suplimentare sau sesizări cu privire la acest incident: 
tel. 0748458022,
e-mail: eurovalcea@yahoo.com sau voceaolteniei@yahoo.com


Szőcs Francisc, jurnalist independent,
    Redactor şef,
Editor Manager al publicaţiilor
                    EUROVALCEA şi VOCEA OLTENIEI

sâmbătă, 3 noiembrie 2012

Victor Ponta la Targu Jiu - Declaratii de presa sustinute vineri, 2 noiembrie 2012

Declaraţii de presă ale premierului Victor Ponta, susținute la întâlnirea cu autorităţile locale din judeţele Gorj, Olt, Vâlcea, Mehedinţi, Dolj şi Hunedoara
WWW.EUROVALCEA.RO  - WWW.VOCEA-OLTENIEI.RO

Victor Ponta: Trebuie să stabilim care sunt prioritățile Olteniei pentru următorii 4 ani, să le punem în programul de guvernare și în proiectul de buget.

Accident rutier grav produs pe Valea Oltului, la Lotrisor, in judetul Valcea

Vineri, 2 noiembrie 2012, poliţiştii rutieri vâlceni au fost sesizaţi cu privire la producerea unui accident rutier pe DN7.
www.eurovalcea.ro
   Ca urmare a cercetărilor efectuate la faţa locului, oamenii legii au stabilit că P. Gabriel, de 35 ani, din municipiul Deva, judeţul Hunedoara, a condus un autoturism marca Ford, pe DN 7- Lotrişor, iar la km 204 + 500m a pătruns pe contrasens şi a lovit frontal un alt autoturism marca Dacia, condusă regulamentar de numitul B. Tiberiu, de 40 ani, din oraşul Orăştie, judeţul Hunedoara.

   În urma impactului a rezultat rănirea a trei persoane, respectiv P. Gabriel, diagnosticat cu politraumatism, TCC acut, B. Tiberiu, diagnosticat cu politraumatism, T.C.C acut, fractură costa 9 stânga, fractură epifiză, diafiză picior stâng, traumatism abdominal şi P. Loredana, diagnosticată cu politraumatism, T.C.C acut.

   Conducătorii auto au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ şi li s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. Se vor efectua cercetării în vederea stabilirii împrejurărilor producerii evenimentului rutier.

Consiliul Unirii se pregateste de Ziua Nationala a Romaniei

Membrii activi din Republica Moldova ai Consiliului Unirii s-au întrunit joi, 2 noiembrie, în şedinţă tradiţională, în care au discutat priorităţile din activitatea acestei platforme unioniste. 
WWW.EUROVALCEA.RO

   Pe ordinea de zi s-a propus să se examineze chestiunea marcării zilei de 1 Decembrie, Ziua Naţională a României, poziţia CU faţă de alegerile parlamentare din România, de la 9 decembrie, şi pregătirea, după un an de activitate intense, a lansării unui manifest al unioniştilor, care se afla în curs de redactare.

   Referitor la 1 Decembrie, o componentă a CU, Asociaţia veteranilor de război, “Tiras-Tighina”, a depus o cerere la Primăria Chişinău, pentru o manifestare. Aceasta urmează să fie examinată, având în vedere că mai figurează pe site-ul Primăriei rezervări ale unor importante spaţii publice pe câţiva ani înainte la cererea unui partid.


   După Marşul Unirii de la 21 octombrie, membrii CU şi-au exprimat dorinţa de a participa la programul de manifestări de Ziua Naţională a României de la Albă Iulia, România. S-a decis că membrii şi simpatizanţii CU, care deţin cetăţenie romana şi doresc să participe, să sune la sediul CU – 022 211818, 022 211677 şi să se înregistreze, preţul pentru drum fiind unul acceptabil.
   De asemenea, Asociaţia veteranilor de război “Tiras-Tighina”, în cooperare cu Platforma civică “Acţiunea-2012” şi cu structuri din România, intenţionează să desfăşoare la Chişinău, pe un stadion încă neprecizat, o reprezentare teatrală simbolizând lupta dintre daci şi romani, pe 2 decembrie, la care vor fi prezenţi şi membrii CU.

   Pentru manifestările indicate mai sus acum se caută mijloace financiare sau logistice, în special pentru cazarea grupului CU care pleacă la Albă Iulia, pe 30 noiembrie spre 1 decembrie, şi, respectiv, a grupului ce va oferi un spectacol impresionant la Chişinău, pe 2 decembrie.
   Toţi cei care pot da o mână de ajutor sunt solicitaţi să telefoneze la numerele indicate mai sus, precum şi la numerele de celular 069415551 (Nicolae), 069235927 (Ion).

   În legătură cu alegerile parlamentare din România, membrii prezenţi la şedinţa au decis că Platforma unionistă “Consiliul Unirii” să îi îndemne pe membrii săi cu drept de vot să-i sprijine pe acei candidaţi pentru colegiul din care face parte şi Republica Moldova care sunt pentru Unirea celor două state romaneşti. CU nu nominalizează persoane, pentru că din Platforma unionistă fac parte membri cu diferite opţiuni politice şi scopul coordonatorilor este să facă totul pentru a aduna membri cu diferite convingeri şi opţiuni, dar solidari pe obiectivul unionist.

Opinia publică va fi anunţată când Consiliul Unirii va lansa Manifestul unioniştilor.

vineri, 2 noiembrie 2012

Astazi la Targu Jiu, Victor Ponta este informat cu privire la situatia dramatica de la Oltchim

Prefectul judeţului Vâlcea, MIRCEA NADOLU participă astăzi, 2 noiembrie 2012, începând cu orele 16.00, în Sala Maură a Palatului Administrativ din Târgu Jiu, la întâlnirea de lucru cu tema „Abordare problematicii regionale cu privire la dezvoltarea sectoarelor energetic, minier, agricol şi turism”, unde prezintă situaţia de la OLTCHIM şi de la OCNELE MARI
scris de Francisc SZOCS

   La întâlnire participă VICTOR PONTA – Prim-Ministru al României, MIRCEA DUŞA – Ministrul Administraţiei şi Internelor, DANIEL CONSTANTIN – Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale precum şi DANIEL CHIŢOIU – Ministrul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri. Au fost invitaţi de asemenea, Preşedinţii de consilii judeţene, Prefecţii şi Primarii municipiilor reşedinţă din judeţele Vâlcea, Gorj, Dolj, Olt, Mehedinţi şi Hunedoara.

   În cadrul întâlnirii sunt abordate aspecte practice ale sectoarelor energetic, minier, agricol şi turistic, vizând în special problemele cu care se confruntă instituţiile sus menţionate. Evenimentul constituie un prilej de dezbatere pentru facilitarea procesului de dezvoltare a judeţelor participante, precum şi pentru realizarea de posibile contacte în scopul soluţionării unor probleme de interes comun.

citeşte TOT ARTICOLUL click aici: EUROVALCEA

Arme fara documente legale gasite intr-o casa din judetul Dolj - imagini video

Poliţiştii craioveni cercetează un bărbat în vârstă de 36 de ani, sub aspectul comiterii infracţiunilor de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, în locuinţa acestuia fiind găsite mai multe arme de foc.

   Ieri, 1 noiembrie 2012, poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Craiova - Biroul Arme, Exploziv şi Substanţe Periculoase şi poliţişti din cadrul Secţiei 3 Poliţie Rurală Bucovăţ – I.P.J. Dolj, în baza unor date şi informaţii ale ofiţerilor D.G.I.P.I., au descins la locuinţa lui B. Daniel, 36 de ani, din comuna Sălcuţa.

   La percheziţie, poliţiştii au găsit mai multe arme de foc şi muniţie, respectiv trei pistoale de calibru 9 mm, o armă de vânătoare, 140 cartuşe vânătoare şi 69 cartuşe neletale, o macetă cu lungimea de 70 cm, o sabie cu lungimea de 90 cm şi două hamuri cu toc pentru pistol.



   Din primele cercetări a rezultat faptul că armele şi muniţia erau deţinute fără drept, o parte dintre acestea suferind modificări prin care au fost transformate în arme letale. De asemenea, despre arma de vânătoare s-a stabilit că figura ca fiind sustrasă de pe teritoriul Greciei, aceasta avea o configuraţie care îi permitea disimularea cu uşurinţă.

   În cauză, poliţiştii continuă cercetările în vederea documentării întregii activităţi infracţionale, pe numele celui în cauză fiind întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor. Totodată, s-a dispus efectuarea expertizei balistice pentru armele identificate.

Leul românesc „în luptă strânsă” cu cel moldovenesc

Locul al doilea în topul deprecierii faţă de Euro

   După primele zece luni ale anului, dintre monedele din Europa, Dinarul sârbesc a marcat cea mai mare depreciere faţă de Euro (6,8%), urmat de Leul moldovenesc cu 5,5% şi, respectiv, de Leul românesc cu o scădere de 5,3%; în ceea ce priveşte monedele din UE, la finele perioadei precizate, Leul rămâne singura monedă care s-a depreciat în comparaţie cu moneda unică.

   „Din punct de vedere al performanţelor economice ale României în acest an, scăderea Leului este oarecum nemeritată, dacă analizăm situaţiile ţărilor ale căror monede naţionale au marcat deprecieri mai mari sau comparabile cu a sa. Scăderea Leului reflectă prioritar neîncrederea investitorilor în mediul local, considerându-l mai puţin sigur din cauza instabilităţii induse de situaţiile politice tensionate care au apărut în acest an”, a arătat Victor Safta, Director General Noble Securities- sucursala România, membru al grupului financiar european Getin Noble Bank Groups of Companies & Getin Holding.

click AICI - vezi tot articolul

Expozitie de fotografie in Ramnicu Valcea, la Biblioteca Judeteana ”Antim Ivireanul”

Miercuri, 7 noiembrie, la ora 19.00, la Biblioteca Judeţeană ”Antim Ivireanul” va avea loc vernisajul expoziţiei de fotografie”CANONICON” a artistului Dan Mihalcea, ce prezintă publicului vâlcean o selecţie de 20 de lucrări religioase realizate în clar-obscur şi detaliu.

   Vernisajul va fi completat de un recital liric cu lucrări de Fr. Schubert, M. Bartoldi, Fr. Liszt şi R. Schumann al sopranei Camelia Clavac, acompaniată la pian de Dorina Arsenescu. Dan Mihalcea – regizor, operator de imagine, artist fotograf - este un ”produs” al mass-media vâlcene, în care a lucrat între anii 1995 – 2003, la care a adăugat, apoi, experienţa profesională dobândită la posturile de televiziune B1TV, Realitatea, Kanal D, Antena 1 şi Antena 3, dar şi o serie impresionantă de premii pentru documentarele realizate în calitate de regizor sau scenarist. Evenimentul de miercuri este organizat de Biblioteca Judeţeană ”Antim Ivireanul” în parteneriat cu Primăria municipiului Râmnicu Vâlcea.

Incendiu la Drobeta Turnu Severin

Incendiu izbucnit la coşul de fum al unei case de locuit, în municipiul Drobeta Turnu Severin
www.vocea-olteniei.ro
   Joi, la ora 17.44, Detaşamentul de Pompieri Drobeta Turnu Severin a intervenit cu două echipaje, formate din zece subofiţeri şi două autospeciale de lucru cu apă şi spumă, în municipiul Drobeta Tr. Severin, str. Gheorghe Lazăr, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la coşul de fum al unei case de locuit. A ars funinginea de pe coşul de evacuare a fumului.

   Exista pericol de propagare la acoperişul casei şi la imobilele învecinate. Cauza probabilă a izbucnirii incendiului a fost determinantă de coşul de fum necurăţat de funingine. Serviciul SMURD din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă ”Drobeta” al judeţului Mehedinţi a intervenit la 6 urgenţe medicale.

joi, 1 noiembrie 2012

Martin Schulz, Presedintele Parlamentului European, sustine primirea Romaniei in zona Schengen

Cu ocazia vizitei sale în România, Președintele Schulz a făcut un apel pentru mai multă solidaritate și măsuri de stimulare a creșterii economice pentru combaterea crizei din Uniunea Europeană, în cadrul unui discurs în Parlamentul României.
www.eurovalcea.ro
   Președintele a menționat că România și Parlamentul European au o viziune comună asupra Cadrului Financiar Multianual 2012-2020: nu trebuie efectuate reduceri la bugetul Uniunii Europene, pentru că e nevoie de stimularea în continuare a creșterii economice și de crearea de locuri de muncă.
 
   Schulz a declarat că România trebuie să fie admisă în zona Schengen, pentru că îndeplinește criteriile și a ținut să sublinieze că România a făcut progrese continue în privința reformelor, luptei împotriva corupției și întăririi capacității administrative, dar a solicitat autorităților române să ia masurile necesare pentru o mai bună gestionare a fondurilor europene.

   De asemenea, Președintele Schulz a trecut în revistă principalele provocări cu care se va confrunta în viitor Uniunea Europeană în procesul de integrare, menționând că fundamentele UE sunt solidaritatea, coeziunea, democrația și promovarea drepturilor omului. A fost subliniată și importanța Premiului Nobel pentru Pace acordat Uniunii Europene, ca recunoaștere a deceniilor de eforturi în ceea ce privește promovarea păcii și a drepturilor omului.

   Pe parcursul vizitei din perioada 30-31 Octombrie, Președintele Schulz a mai avut întrevederi cu Președintele României Traian Băsescu, cu Primul Ministru Victor Ponta, cu Președintele Camerei Deputaților Valeriu Zgonea, deputați și senatori din Parlamentul României, membri ai Parlamentului European, membri ai Guvernului României, și reprezentanți ai ONG-urilor care apără drepturile comunității rome. Programul a mai inclus o vizită la o stație de epurare a apei la Târgu Jiu, proiect realizat cu fonduri europene, vizitarea sculpturilor lui Constantin Brâncuși la Târgu Jiu și decernarea distincției Doctor Honoris Causa de către Școala Națională de Studii Politice si Administrative lui Martin Schulz, ceremonia fiind urmată de o dezbatere cu tinerii privind viitorul Uniunii Europene.

Minifotbalul romanesc inregistreaza rezultate la nivel international

Răzvan Burleanu a primit o diplomă de excelență pentru succesul în direcția consacrării minifotbalului pe plan internațional

   După ce în luna septembrie echipa națională a României cucerea cel de-al treilea titlul european la miniEURO Moldova 2012, organizat la Chișinău, miercuri seara Răzvan Burleanu a primit o diplomă de excelență pentru succesul în direcția consacrării minifotbalului pe plan internațional în cadrul unei Gale care a avut loc la Ateneul Român pentru a sărbători 85 de ani de activitate a Asociației Presei Sportive din România, conduse de Dumitru Graur. Premiul i-a fost înmânat de fostul tenisman, Ilie Năstase.

   La eveniment au participat Altețele lor Regale Principesa Margareta și Principele Radu, Asociația Presei Sportive afându-se sub Înaltul Patronaj al Majestății Sale Regelui Mihai I al României. În cadrul galei au mai fost acordate premii lui Gheorghe Hagi (pentru proiectul Viitorul Constanța), Gabriela Szabo (pentru activitatea sa de apropiere a sportului de copii), Carol Eduard Novak (medaliat cu aur la Jocurile Paralimpice, Londra 2012), Mircea Lucescu (pentru reprezentarea fotbalului românesc peste hotare), Octavian Morariu (președinte COSR), Valeria Răcilă van Groningen (pentru organizarea Bucharest Marathon), gazetarilor Radu Cosaşu şi Ovidiu Ioaniţoaia, dar și primului ministru Victor Ponta (pentru apropierea de problemele sportului românesc) și primarului Sorin Oprescu (pentru construirea Stadionului Național).


   ”Acest premiu nu este unul individual, ci în numele a peste 600.000 de europeni din 21 de țări care practică minifotbalul într-un cadru organizat, în cel mai aplu proiect destinat dezvolării sportului de masă din Europa după căderea comunismului. Iar când acest lucru se întâmplă la tine acasă, cu atât mai mult este un premiu care te motivează și onorează.”, ne-a declarat Răzvan Burleanu, președintele Federației de Minifotbal din România, dar și al European Minifootball Federation.

   ”Sportul de masă poate deveni un motor al modernizării României. În afara sportului și a rezultatelor din sport, România nu ar mai fi România pe care ne-o dorim şi ne-o imaginăm”, consideră același Răzvan Burleanu.
La începutul lunii decembrie Răzvan Burleanu va reprezenta European Minifootball Federation la Amsterdam în cadrul celei mai importante întâlniri destinate sportului internațional, The International Football Development, unde va conferenția alături de Harry Been (Secretar General KNVB), Gerard Houllier (fostul manager al PSG, FC Liverpool, Olympique Lyonnais și Aston Villa), Raphael Morgulis (Information Manager, FIFA), Andrew Hailwood (The Football Association), Todd Beane (Johan Cruyff Football) și Les Reed (Southampton Football Club) - http://www.footballdevelopmentexpo.com.