miercuri, 13 februarie 2013

Formarea profesională a cadrelor didactice pentru predarea eficientă a chimiei

Lecţiile de chimie sunt acum mai atractive şi accesibile elevilor din liceu şi ciclul gimnazial
WWW.EUROVALCEA.RO
chimie   Bucureşti, 11 februarie 2013 – Procesele şi fenomenele chimice au devenit mult mai uşor de înţeles de către elevii de liceu şi din ciclul gimnazial. Ei au acum la dispoziţie un nou mod de a învăţa chimia, care le permite să îşi formeze o imagine mai clară asupra fundamentelor şi aplicaţiilor chimice, având posibilitatea de a interacţiona într-un mediu virtual, securizat.
   Acest lucru este posibil în urma implementării proiectului “Privim către viitor – Formarea profesională a cadrelor didactice pentru utilizarea resurselor informatice moderne în predarea eficientă a chimiei”, cu o finanţare din fonduri europene în valoare de 11.907.304 lei, prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane. Beneficiarul, Universitatea „Politehnica” din Bucureşti - Facultatea de Chimie Aplicată şi Ştiinţa Materialelor, a avut ca parteneri naţionali Universitatea „Politehnica” din Timişoara şi SIVECO Romania SA.
   Principalul obiectiv al proiectului a vizat formarea şi dezvoltarea competenţelor personalului didactic de chimie din învăţământul gimnazial şi liceal, în vederea îmbunătăţirii capacităţii sale în utilizarea metodelor interactive pentru procesul de predare − învăţare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu