luni, 11 martie 2013

Unităţile de panificaţie din judeţul Vâlcea luate la puricat de Prefectură

Amenzi de 30.000 de lei aplicate unor societăţi verificate
În perioada 4 martie - 8 martie 2013, Corpul de control al Prefectului a continuat verificarea unităţilor de alimentaţie şi folosinţă publică şi a unităţilor care produc şi comercializează produse de panificaţie de pe raza judeţului Vâlcea.
WWW.EUROVALCEA.RO
panificatie   Comisia de control este formată din reprezentanţi ai instituţiilor cu atribuţii în domeniu, respectiv: Instituţia Prefectului - Corpul de control, Direcţia de Sănătate Publică Vâlcea, Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Vâlcea şi Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor. Acţiunile de control se desfăşoară cu privire la stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor la normele din domeniul sănătăţii publice, privind protecţia consumatorilor, dar şi organizarea activităţii sanitar-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor la normele sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor.
   În fiecare unitate verificată, echipa mixtă de control a încheiat procese-verbale de constatare a contravenţiilor, acte de control cu termene şi responsabilităţi, în care au fost precizate măsuri de eliminare a deficienţelor constatate sau de igienizare a unităţilor identificate ca insalubre, cu termene concrete de îndeplinire. Această verificare are în vedere evitarea şi prevenirea unui risc major privind sănătatea populaţiei, prin apariţia unor cazuri de nerespectare a normelor generale de igienă în unităţile de alimentaţie publică.

citeşte TOT articolul - CLICK aici

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu