miercuri, 20 martie 2013

ANDREEA PAUL: Guvernul Ponta încalcă sistematic legislaţia fiscală

De la preluarea puterii şi până în prezent, Guvernul USL a adus zeci de modificări Codului Fiscal şi Codului de Procedură Fiscală, cele mai multe dintre acestea făcându-se după ureche şi cu încălcarea legislaţiei în vigoare. Aceste modificări produc haos în sistem şi ţin investitorii la depărtare de România
WWW.VOCEA-OLTENIEI.RO
andreea paul   Codul Fiscal şi Codul de Procedură Fiscală au fost modificate de 110 ori de la intrarea lor în vigoare, în anul 2004 şi până în prezent. Cele mai multe modificări, în număr de 29, au fost aduse de Guvernul Tăriceanu. Constatăm însă că, în nici 10 luni de guvernare, executivul condus de Victor Ponta a produs nu mai puţin de 19 modificări asupra celor două coduri. Vorbim aşadar despre o lipsă gravă de predictibilitate pentru mediul de afaceri.
   Viteza şi nonşalanţa cu care guvernul USL produce aceste schimbări asupra cadrului fiscal nu este numai neprofesional, dar încalcă şi prevederile în vigoare ale Codului Fiscal, ale Legii transparenţei decizionale, precum şi ale Legii responsabilităţii fiscal-bugetare. De exemplu, O.G. numărul 8/2013 a fost publicată în Monitorul Oficial în termen de doar 2 zile de la data apariţiei proiectului pe site-ul Ministerului Finanţelor Publice, în lipsa oricărei consultări publice, adică la 23 ianuarie 2013, şi a intrat în vigoare la 1 februarie 2013. Asta cu toate că prevederile legale din Codul Fiscal spun că orice modificări aduse Codului Fiscal intră în vigoare la cel puţin şase luni de la adoptarea lor.

citeşte TOT CLICK AICI

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu