miercuri, 6 martie 2013

Casapii OLTCHIM-ului în robă de avocaţi

Ion CÎLEA, Preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea: "CRONICA UNUI DEZASTRU!"
WWW.EUROVALCEA.RO
CASAPII OLTCHIMULUIOricare dintre partidele reprezentate în Parlamentul României ar avea dreptul să ceară socoteală pentru situaţia în care a ajuns OLTCHIM Râmnicu Vâlcea, cu o singură excepţie: Partidul Democrat Liberal. El, acest partid, este singurul vinovat care a adus dezastrul în cel mai mare combinat chimic al ţării. 
În rândurile de mai jos voi devoala tragica performanţă a guvernanţilor din perioada ianuarie 2009 – mai 2012. A fost perioada în care miniştrii PDL, laolaltă cu însuşi preşedintele ţării, au dat busna de cele mai multe ori la OLTCHIM unde au făcut băi de mulţime şi au vărsat saci cu promisiuni mincinoase...
   Potrivit datelor financiare publicate la începutul anului 2009, a rezultat că în ultimul trimestru al anului anterior, OLTCHIM a început să intre în vrie financiară prin înregistrarea unei pierderi de 52,8 milioane euro. Ignorate cu bună ştiinţă, problemele de la OLTCHIM s-au acutizat dintr-o singură cauză, ea fiind provocată de  stoparea livrărilor de materii prime ce erau asigurate de la ARPECHIM Piteşti. Atunci, în acele zile, noii guvernanţi au semnat condamnarea Combinatului vâlcean, emblema industriei chimice româneşti. Până la acea dată OLTCHIM a fost cel mai mare producător pe piaţa internă de produse clorosodice, de solvenţi cloruraţi şi unicul producător de PVC, polioli-polieteri, oxo-alcooli, anhidridă ftalică şi plastifianţi. De asemenea, până la acel moment fatidic, OLTCHIM a fost cel mai mare producător din Europa Centrală şi de Est la PVC, sodă caustică etc., pentru care avea asigurată piaţă de desfacere în peste 80 de ţări ale lumii.
   Am făcut aceste precizări pentru a dovedi că OLTCHIM nu a fost nici un moment victima crizei economice şi financiare globale şi n-a dus lipsă nici o clipă de beneficiari ai produselor sale nici în interiorul şi nici în afara ţării. Criza putea să treacă fără probleme pe lângă OLTCHIM dacă premierul Boc şi miniştrii săi ar fi respectat chiar şi o minimă parte din promisiuni.

citeşte TOT articolul - CLICK aici

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu