miercuri, 20 martie 2013

Cu telefonul mobil la volan

Nu putem să facem deplasări mai lungi cu maşina fără a avea asupra noastră telefonul mobil. Dar folosirea acestuia în timpul mersului nu este permisă, fiind sancţionată de codul rutier. Folosirea lui este permisă doar cu dispozitivul "mâini libere"
WWW.VOCEA-OLTENIEI.RO
Cu telefonul mobil la volan   O statistică publicată în Franţa arată că vorbitul la telefon are efecte negative asupra actului conducerii automobilului, prin creşterea încărcăturii mentale a şoferului diminuându-i performanţele de percepţie şi de reacţie rapidă în caz de necesitate. Şoferul acţionează mai brusc şi mai sacadat pedalele, roteşte volanul cu mişcări mai ample, se deplasează cu viteze neadecvate, nu este atent la manevrele efectuate de colegii de trafic etc. În plus, folosirea telefonului mobil la volan implică manevrarea automobilului cu o singură mână, situaţie ce se poate dovedi periculoasă mai ales atunci când încercăm să evităm un obstacol.
   Pentru a minimiza riscurile la care ne expunem atunci când alegem să purtăm o conversaţie în timpul condusului, producătorii de telefoane mobile comercializează soluţii ,,hands-free,,. Aceste dispozitive sunt complementare telefonului, oferind posibilitatea şoferului de a purta o conversaţie fără a lua mâinile de pe volan. În funcţie de preferinţe şi buget aceste dispozitive pot fi achiziţionate sub formă de cască + microfon ( cu sau fără fir), precum şi sisteme tip carkit.

citeşte TOT CLICK  AICI

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu