vineri, 15 martie 2013

Grupare de hackeri destructurată la Drobeta Turnu Severin

Poliţiştii specializați în combaterea criminalității organizate – SCCO Mehedinți și procurorii DIICOT au destructurat o grupare infracțională organizată, specializată în infracțiuni informatice. Membrii grupării sunt suspectați că au creat un prejudiciu de aproximativ 1.000.000 euro.
WWW.VOCEA-OLTENIEI.RO
   Joi, 14 martie 2013, polițiști din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Mehedinţi–B.C.C.O. Craiova și procurori din cadrul D.I.I.C.O.T. - Biroul Teritorial Mehedinţi au efectuat 8 percheziții domiciliare pe raza municipiului Drobeta Turnu Severin, la locuinţele membrilor grupului infracţional organizat și au pus în executare şi 9 mandate de aducere emise de către Tribunalul Mehedinţi. La acțiune au participt și polițiști din cadrul IPJ Mehedinți, cu suportul de specialitate al D.I.P.I. – M.A.I..
   Din cercetările efectuate până în prezent, s-a stabilit faptul că, în perioada 2011 – prezent, membrii grupului s-au constituit într-un grup infracţional organizat, în vederea comiterii de infracţiuni informatice şi utilizarea de cărţi de credit contrafăcute, cauzând un prejudiciu de aproximativ 1.000.000 euro. Cei în cauză sunt suspectați că au obținut în mod fraudulos date ale unor carduri străine din țări precum Franța, Italia, Olanda, Marea Britanie, Spania, Ungaria, Austria și Germania, pe care ulterior le inscripționau pe carduri blanc ce urmau să fie folosite în scopuri ilicite sau le vindeau.
citește TOATĂ ȘTIREA - click AICI

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu