joi, 7 martie 2013

Industria de apărare, pe agenda Ministerului Economiei

Ministrul Economiei, Varujan Vosganian, a avut ieri 6 martie 2013, o primă întâlnire cu reprezentanţii companiilor din industria de apărare
WWW.EUROVALCEA.RO
vozganian   La discuţii au participat Secretarul de Stat în Ministerul Economiei, Gelu Ştefan Diaconu, şi preşedintele Blocului Naţional Sindical (BNS), Dumitru Costin. În cadrul discuţiilor privind situaţia actuală a industriei de apărare, ministrul Varujan Vosganian a solicitat companiilor prezente informaţii privind portofoliul de comerţ, relaţia cu ministerele de resort, negocierile aflate în derulare cu diferiţi parteneri, colaborarea cu ataşaţii comerciali, precum şi date referitoare la situaţia juridică a societăţilor.
   Reprezentanţii companiilor au expus cu acest prilej problematica specifică industriei de apărare, atrăgând atenţia asupra pericolului datoriilor vechi asupra activităţii curente, precum şi asupra personalului insuficient în raport cu patrimoniul existent. Ministrul Vosganian a propus celor prezenţi elaborarea, în termen de o lună, a unui inventar de problematici ale fiecărei companii, care să cuprindă aspecte de ordin legislativ, instituţional, juridic, financiar, pe baza căruia să se stabilească un calendar de întâlniri aplicate cu fiecare societate în parte. Ministrul Economiei a propus, de asemenea, participanţilor la întâlnire extinderea dialogului început ieri şi către partenerii din industria privată de apărare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu