luni, 11 martie 2013

O săptămână plină de activităţi pentru elevii din judeţul Vâlcea

Săptămâna trecută, în judeţul Vâlcea, s-au desfăşurat mai multe concursuri şi olimpiade care au implicat aproximativ 950 de elevi 
WWW.EUROVALCEA.RO
olimpiade pe discipline   Astfel, la Colegiul Tehnic Forestier s-a desfăşurat Olimpiada Interdisciplinară Ştiinţele Pământului la care au participat 21 de elevi din învăţământul liceal. În urma afişării rezultatelor, la faza naţională s-au calificat 2 elevi : Diaconu Cosmina de la C.N. „Mircea cel Bătrân” şi Saraolu Laurian de la Colegiul Naţional „Alexandru Lahovari”. Tot sâmbătă s-a desfăşurat etapa judeţeană a Olimpiadei de lingvistică la care au participat 74 de elevi şi Olimpiada de matematică la care au luat parte 161 de elevi de gimnaziu şi 50 de liceu, dar şi Olimpiada de limba şi literatura franceză care a implicat 98 de elevi.
   O altă competiţie în care au intrat elevii judeţului nostru este Olimpiada zonală de limba şi literatura română pentru clasa a IV-a. Aceasta s-a desfăşurat în 6 centre (Tudor Vladimirescu, Constantin Brâncoveanu, C.N.I. Matei Basarab, Constantin Cantacuzino, Petrache Poenaru şi Preda Buzescu) şi a implicat 252 de elevi. După rezolvarea  contestaţiilor, elevii care vor obţine peste 80 de puncte se vor califica la faza judeţeană. Potrivit rezultatelor parţiale, aproximativ 100 de elevi au reuşit să obţină cel puţin 80 de puncte.

citeste TOT articolul - CLICK aici

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu