miercuri, 20 martie 2013

Proiectul promisiunilor

După 20 de ani în care guvernele au alimentat doar promisiunea că foştii proprietari îşi vor recupera bunurile, acum este mai evident decât oricând ca retrocedările rămân doar promisiuni
WWW.VOCEA-OLTENIEI.RO
COMUNICAT   Proiectul de lege privind măsurile pentru finalizarea procesului de restituire, în natură sau prin echivalent a imobilelor preluate abuziv în perioada regimului comunist în România propune termene lungi de soluţionare a notificărilor şi menţine procedura prin care dosarele de despăgubiri sunt plimbate de la o autoritate administrativă la alta pentru că, într-un final, ceea ce a hotărât o instituţie să fie invalidat de către o alta.
   Dacă ne referim la termene, ne întrebam cum vor putea autorităţile să le respecte dacă însuşi premierul nu-şi onorează promisiunile făcute public? În şedinţa de guvern din data de 13 martie, Victor Ponta a afirmat: “astăzi proiectul va fi afişat pe site-ul ANRP pentru a fi supus dezbaterii publice”. Publicarea s-a făcut a doua zi la ora 21.00, însă dezbaterea publică nu este permisă nici acum. Ne întrebăm ce înţelege executivul printr-o dezbatere publică dacă nimeni nu vrea să asculte şi părerile celor care vor suporta în primul rând consecinţele unei legislaţii defectuoase şi ineficiente.

citeşte TOT CLICK  AICI

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu