marți, 12 martie 2013

Relaţii economice reînvigorate între România şi Franţa

Marţi, 12 martie 2013, domnul Daniel Chiţoiu, Viceprim-ministru, Ministrul Finanţelor Publice s-a întâlnit cu Excelenţa Sa, domnul Philippe Gustin, Ambasadorul Franţei la Bucureşti
WWW.EUROVALCEA.RO
relati economice romania franta   În cadrul întâlnirii a fost analizat potenţialul de dezvoltare al relaţiilor economice bilaterale, fiind astfel trecute în revistă perspectivele legate de politicile economice şi fiscale pe care Ministerul de Finanţe şi Guvernul României le au în vedere pe termen mediu şi lung. Excelenţa Sa, domnul Philippe Gustin a subliniat încă de la debutul întâlnirii că România este un partener geostrategic important pentru Franţa, iar companiile franceze rămân extrem de angajate spaţiului economic românesc, în ciuda crizei economice şi financiare.
   Ambasadorul a accentuat necesitatea păstrării predictibilităţii şi coerenţei politicilor fiscale necesare unui mediu investiţional atractiv. Domnul ministru, Daniel Chiţoiu a arătat că printre obiectivele fundamentale ale Ministerului de Finanţe şi ale Guvernului se regăseşte crearea unui cadru favorabil investiţiilor, prin asigurarea predictibilităţii şi stabilităţii fiscale. De asemenea, ministrul a subliniat că pe termen lung, scopul declarat şi asumat prin programul de guvernare este reducerea generală a impozitării la un nivel sustenabil, precum şi asigurarea coerenţei fiscale prin rescrierea legislaţiei fiscale.
   Pe parcursul discuţiei, domnul ministru Daniel Chiþoiu a reamintit măsurile pe care Guvernul le-a luat anul trecut, în domeniul reformelor structurale din economie, precum şi cele privind creşterea gradului de absorbţie a fondurilor europene. În încheierea discuţiilor, cei doi demnitari au identificat domeniul energetic ca fiind un domeniu de interes atât pentru firmele franceze, cât şi pentru statul român care are nevoie de investiţii în această direcţie.

citeşte TOT articolul - CLICK aici

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu