miercuri, 20 martie 2013

Românii merg la bibliotecă tot mai des

• Un studiu al Fundației Bill & Melinda Gates realizat în 17 țări europene, printre care și România, arată că importanța bibliotecilor publice pentru români a crescut și este similară cu cea europeană.
• Mai mulți români decât europeni consideră că bibliotecile publice au nevoie de creşterea fondurilor de finanțare (64% vs. 40%).
• 61% dintre români consideră că biblioteca publică îndeplinește nevoile comunității, situând România printre procentaje similare cu ale unor țări precum Finlanda, Danemarca, Spania și Belgia.

WWW.VOCEA-OLTENIEI.RO
Romanii merg la biblioteca tot mai des   Importanța bibliotecilor publice în comunitățile pe care le deservesc a crescut, iar nevoile la care răspund acestea s-au diversificat considerabil față de acum patru ani, înainte ca programul Biblionet să intre în România. Aceasta este concluzia la care ajunge un studiu comparativ efectuat în 17 țări europene realizat de TNS pentru Fundația Bill & Melinda Gates și care a evaluat impactul bibliotecilor publice în viața românilor.
   Printre alte concluzii importante, menționăm: sunt tot mai mulți români care frecventează bibliotecile; activitățile și serviciile oferite de bibliotecă sunt mai variate; accesul la informație a crescut considerabil prin dotarea cu calculatoare conectate la internet.

citeşte TOT CLICK  AICI

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu