vineri, 15 martie 2013

Transport gratuit pentru persoanele cu handicap, in Ramnicu Valcea

La nivelul municipiului Râmnicu Vâlcea, protecţia socială şi sprijinul acordat persoanelor cu handicap se manifestă pe mai multe planuri de acţiune. Persoanele cu handicap de gradul I sau II, atât adulţii, cât şi copii, precum şi însoţitorii acestora, beneficiază de transport gratuit pe mijloacele de transport în comun ale SC ETA SA (peste 850 de persoane).
WWW.VOCEA-OLTENIEI.RO
transport gratuit pentru persoanelor cu handicap   Prin intermediul Direcţiei de Protecţie Socială se întocmesc documentaţiile necesare în vederea emiterii cardurilor de parcare perntru persoanele cu handicap şi obţinerii gratuite a rovignetei pentru cei care au în îngrijire persoane cu handicap. De asemenea, prin grija Direcţiei pentru Administrarea Domeniului Publice, în toate parcările publice au fost amenajate şi marcate locuri speciale destinate persoanelor cu handicap. La acest moment, în evidenţele administraţiei locale municipale figurează în plată 145 de asistenţi personali ai persoanelor cu handicap grav, suplimentar plătindu-se alte aproximativ 750 de indemnizaţii pentru îngrijirea acestora.
   Trebuie subliniat faptul că toate aceste drepturi stipulate prin legi speciale au fost plătite întotdeauna la zi, fără nici o întârziere. Administraţia locală municipală a concesionat Asociaţiei Copiilor cu Handicap Fizic din România – filiala Vâlcea un spaţiu la Centrul ”Cozia” din Ostroveni pentru desfăşurarea de activităţi specifice, iar un alt spaţiu a fost amenajat într-o centrală termică şi dat spre administrare filialei locale a Societăţii Naţionale a Persoanelor cu Handicap, acoperindu-se şi unele cheltuieli curente de întreţinere.

citeşte TOT articolul - CLICK aici

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu