miercuri, 13 martie 2013

Un paradox: DEŞEURI SELECTATE DAR NERECICLATE

Administraţia Bazinală de Apă Olt a făcut cunoscut printr-un comunicat de presă că, în lunile martie şi aprilie 2013, va întreprinde o serie de acţiuni de control privind salubrizarea cursurilor de apă. 
WWW.VOCEA-OLTENIEI.RO
Un paradox   Această informaţie ar trebui să alerteze administraţiile publice locale mai ales în ceea ce priveşte prezenţa masivă în zonele supuse controlului a deşeurilor din materiale plastice care, de ani de zile, dau mari bătăi de cap. De la o primăvară la alta, când apele provenite din topirea zăpezii aluvionează spre Olt, acestea adună în albii uriaşe cantităţi de pungi şi sticle din plastic creând straturi groase ori baraje periculoase. Chiar dacă aceste tipuri de deşeuri sunt îndepărtate, ele dau mai departe dureri de cap deoarece, prin stocare, sufocă depozitele fără a putea fi reciclate.
   România suferă serios la capitolul infrastructurii pentru reciclarea deşeurilor din plastic, iar anul de graţie 2013 crează şi el alte mari probleme. Este anul până la care ţara noastră s-a angajat să asigure recuperarea a 60% din deşeurile de plastic pentru a atinge standardele europene. Or, la ora actuală, autorităţile române sunt în serioasă întârziere cu introducerea şi aplicarea legislaţiei de mediu. Mă refer în principal la Directiva 98/2008/CE a Parlamentului European adoptată încă din 19 noiembrie 2008. Această Directivă instituie obligaţia ca, până în 2013, fiecare din ţările membre ale UE să-şi modifice planurile de gestionare a deşeurilor şi să elaboreze programe de reciclare a acestora.

citeste TOT articolul - CLICK aici

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu