luni, 25 martie 2013

Unirea la scenă naţională

Cu ocazia împlinirii a 95 de ani de la Unirea Basarabiei cu România, Platforma Civică Acțiunea 2012 organizează o serie de evenimente în mai multe localităţi de pe ambele maluri ale Prutului.
WWW.EUROVALCEA.RO
actiunea 2012   În România, manifestaţiile de sărbătorire a Unirii vor debuta la 24 martie printr-un marș unionist organizat la Iași, pe traseul Universitatea Alexandru Ioan Cuza  - Piaţa Unirii, de la ora 14.00.
   De asemenea, Institutul Cultural Român în colaborare cu Platforma Civică Acțiunea 2012 și Centrul Pro-Europa organizează și în Republica Moldova o serie de evenimente dedicate Unirii Basarabiei cu România de la 27 martie 1918. Direcția 5 și Paralela 47 vor susține un concert extraordinar atât la Cahul, cât și la Chișinău. La Bălți, Teatrul Naţional "Vasile Alecsandri" va găzdui piesa de teatru PODU’, a îndrăgitului actor şi regizor Horaţiu Mălăele, iar sărbătoarea va fi încheiată prin spectacolulul inedit "LECȚIA DE ISTORIE: DACII ȘI ROMANII", realizat de Asociaţia Terra Dacica Aeterna la Chişinău, pe 30 martie.

citeşte TOT articolul - CLICK  aici

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu