miercuri, 20 martie 2013

UNTRR susţine intenţia Comisiei Europene de a deschide în continuare piaţa cabotajului în UE

UNTRR şi asociaţiile profesionale din UE 12 susţin liberalizarea cabotajului în UE şi eliminarea barierelor neoprotecţioniste ridicate de Uniunea Europeană 15
WWW.VOCEA-OLTENIEI.RO
untrr in eu   Comisia Europeană a prezentat la începutul acestui an, în contextul revizuirii Regulamentului 1072/2009 referitor la accesul la piaţa transportului rutier de marfă, o listă de potenţiale măsuri politice privind liberalizarea cabotajului în UE. Este evident că ţările din Europa de Est (UE 12) ca România sunt interesate de liberalizarea imediată a pieţei. Cu toate acestea, în ciuda declaraţiilor privind liberalizarea completă a cabotajului (cabotajul fiind inventat în UE 15), în prezent ţările din Europa de Vest (UE 15) încearcă să ridice bariere împotriva cabotajului, în principal pentru ţările est-europene, fapt determinat de teama de concurenţă din aceste ţări.
   În acest context, UNTRR susţine intenţia Comisiei Europene de a deschide în continuare piaţa cabotajului în UE, şi alături de alte asociaţii profesionale din UE 12 (Polonia, Ungaria, Lituania), sprijinim pachetul politic numarul 1 propus de Comisia Europeana. Deschiderea cabotajului fără extensie de timp. In acelaşi timp, UNTRR împărtăşeşte poziţia  Ministerului Transporturilor din Polonia şi a asociaţiei profesionale a transportatorilor rutieri polonezi, poziţie susţinută şi de grupul Visegrad Grupul Visegrád, sau  V4, este o organizaţie de cooperare a patru state Central Europene (Republica Cehă, Ungaria, Polonia şi Slovacia) în scopul cooperării regionale şi sprijinului reciproc în vederea integrării politice şi economice în Uniunea Europeană, potrivit căreia deciziile privind sectorul transporturilor rutiere trebuie luate într-o manieră corect fundamentată, respectând procedurile legale şi succesiunea normală a lucrărilor Comisiei Europene.

citeşte TOT CLICK  AICI

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu