miercuri, 20 martie 2013

Ziua Mondială a Apei, marcată şi la Râmnicu Vâlcea

Vineri, 22 martie 2013, se împlininesc 21 ani de când Naţiunile Unite pentru Mediu şi Dezvoltare, ai căror reprezentanţi s-au întrunit la Conferinţa de la Rio de Janeiro, au luat decizia ca în fiecare an, la această dată, să fie sărbătorită Ziua Mondială a Apei
WWW.VOCEA-OLTENIEI.RO
ziua mondiala a apei   Scopul primordial al acestei sărbători este de a atenţiona întreaga omenire asupra problemelor tot mai delicate în ceea ce priveşte gestionarea apei dulci de pe Terra a cărei prezenţă pentru alimentarea unei populaţii în plină ascensiune numerică a devenit deja o problemă globală. La prima vedere, pare un paradox ca lumea să se alerteze de diminuarea resurselor de apă în condiţiile în care 70,8% din suprafaţa planetei este ocupată de mări şi oceane. Însă trebuie ţinut seama de faptul că volumul total de apă dulce nu reprezintă decât 2,7% din cantitatea de apă a Globului.
   Dificultăţile tot mai mari în asigurarea surselor de apă au depăşit deja graniţele unor ţări şi chiar continente. Din acest motiv, Consiliul Mondial al Apei şi-a concentrat, pentru acest an, acţiunile sub deviza globalizată intitulată “Cooperarea în domeniul apei. Să facem să se întâmple”. Este nu numai oportună, dar şi necesară această abordare dedicată aglomerărilor urbane, ţinând seama că omenirea asistă tot mai îngrijorată la modificările climatice, precum şi la intensificarea unor fenomene extreme de care, în ultimii ani, nu este ocolită nici ţara noastră.

citeşte TOT CLICK  AICI

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu